Erdoğan'ın görevden alınanlarla ilgili kullandığı ilginç ifade!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan'ın görevden alınanlarla ilgili kullandığı ilginç ifade!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, Görevden almalarla ilgili "Atamaları eleştiriyorlar. 250 bini aşkın polis var. Yanlış yapanlar elbette yer değiştirecek." ifadesini kullandı. Erdoğan, görevden alınanlarla ilgili ilk kez 'Yanlış yaptılar' cümlesini kullanırken, yerleri değiştirilen Emniyet Müdürleri ve polisler hakkında belirgin bir soruşturma ya da suç duyurularının bulunmaması dikkat çekti.  Akıllara ise; 'hangi yanlıştan ötürü görevden alındılar' sorusu geldi.  Bunun yanında şerefiyle görev yapan binlerce polis, toplum önünde 'yanlış yaptılar' sözüyle ciddi bir şekilde töhmet altına sokulmuş oldu.

Erdoğan Emniyet ve Yargıdaki görevden almaları değerlendirirken de HSYK'da "asıl atama listesinin sonra geleceğini" söyledi. Erdoğan'ın HSYK'nın yapacağı atamalarla ilgili, net bir şekilde, asıl atama listesinin sonra yapılacağını söylemesi, erkler ayrılığı gereği bağımsız olan yargı kurulu HSYK'nın atamaları, yürütme'nin başı olan Başbakan'ın bilgisi dahilinde mi gerçekleşiyor sorusunu da gündeme taşıdı.

Erdoğan'ın şunları kaydetti:

"Atamaları eleştiriyorlar. 250 bini aşkın polis var. Yanlış yapanlar elbette yer değiştirecek. Zaten yer değiştirmelerin pek çoğu kendi ili içinde yapıldı. Yargıdaki yanlışlara HSYK el koydu. Orada da asıl atama listesi daha sonra gelecek. 4 bakanla ilgili dosyaları savcılık ‘Muvazaa var’ diyerek iade etti. Şimdi yeniden incelenecek."


<< Önceki Haber Erdoğan'ın görevden alınanlarla ilgili kullandığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER