Düşük eğitimli ve
yoksul insanların yaşadığı varoşlarda kurulacak 'semt evleri'nde seçmenle doğrudan temas kurulacak.
CHP İstanbul İl Başkanı
Gürsel Tekin, Ramazan'ın ardından üç semt evini
hizmete açacaklarını söylüyor. Burada vatandaşlara
okuma-yazmadan dansa kadar çeşitli kurslar verileceğini anlatan Tekin, "Hem onların dertlerini dinleyeceğiz hem kendi taleplerimizi ileteceğiz." diyor. Halkevleri ilk olarak 1932'de açıldı. Kısa zamanda ülkenin dört bir yanına dağılarak, CHP'nin parti programı doğrultusunda 'kültür kurumu' olarak hizmet verdi. Marksizm propangadası yapıldığı gerekçesiyle sık sık gündeme gelen halkevlerinin faaliyetlerine,
Demokrat Parti iktidarı döneminde (1951) son verildi.
Seçimlerin ardından
genel merkez tarafından il başkanlığına atanan Gürsel Tekin, CHP'nin özellikle kırsal kesimlere ulaşmakta zorluk çektiğine dikkat çekiyor. Tekin, parti yönetiminin bu sorunu aşmak için çalıştığını dile getiriyor.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığından bu yana İstanbul'un temel sorunlarının çözülemediğini savunan Tekin, yeni dönemde İstanbul'da iktidar olmayı hedeflediklerini anlatıyor. Trafik, altyapı ve deprem gibi konularda yeni projeler hazırlayacaklarını kaydediyor.
Parti içi muhalefete de değinen Tekin, genel merkezin ateşli muhaliflerinden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü ciddiye almadığını öne sürüyor. Tekin, "Onu yok sayarak yolumuza devam ediyoruz." diyor.
Halkevleri, altı oku halka benimsetmek için kuruldu
Halkevleri, CHP'nin 'altı ok'unda belirtilen ilkeleri halka benimsetmek amacıyla
Şubat 1932'de kuruldu. Halkevleri, CHP'nin yan kuruluşu olarak çalıştı.
Proje kapsamında oluşturulan köy odalarında, köylülere Avrupai tarzda danslar ve oyunlar öğretildi. Bazı çevreler ise halkevlerinde İslami değerlere
hakaret edildiğini dile getirdi. 1950'de
Türkiye çapında 478 halkevi, 4332 halkodası vardı. Demokrat Parti iktidarıyla halkevleri 1951'de kapatıldı.
ZAMAN