Bülent Arınç: Sözlerimin arkasındayım

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da katıldığı ve TRT Türk'te yayınlanan programda "dava arkadaşım" dediği Başbakan Erdoğan ile ilgili konuştu.

Bülent Arınç: Sözlerimin arkasındayım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Belgrad'tan canlı yayınlanan TRT Türk'ün özel söyleşisinde gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Bülent Arınç "Başbakan'ımızın çocuklarımızın üzerinden söylemek istedikleri doğru ve katılıyorum. Ama onun 'gerekirse yasal düzenleme yaparız' demesi, ardından bir valimizin bu sözlerin üzerine atlaması çok doğru bir davranış değil" dedi.

Hükümetteki sorumluluğunun sadece Bakan olduğu anlamına gelmediğini ifade eden Arınç, şunları söyledi:

"Birlikteliğimizin bazen zor günler geçirdiğini biliyorum, bazen münakaşa ettiğimiz oluyor. Biz dava arkadaşıyız. Kader birliği yapıyoruz. Hükümetteki sorumluluğum sadece bakan olduğum anlamına gelmez. Futbol sadece futbol değildir diye bir kitap var. Ben de sadece bakan değilim. Meclis başkanlığı yapmışım, demokrasi yolunda gençliğimi, ailemi, siyasi hayatımı feda etmişim, ben çok şeyi temsil ediyorum. Benim yıpranmamam, hiçe sayılmamam lazım. Başbakanımız buna dikkat eder. Ama zaman zaman hepimiz hata yapabiliyoruz. Benim saçlarımı beyazlatan, belimi büken ne biliyor musunuz? Başbakan'ı 24 saat takip ederim ben. Onun da böyle bir görevi olmalı, Hükümet Sözcüsünü açmaza düşürmemektir. Buradaki konuşmasıyla biz eleştirilerin odağında olduk. Ben itibarımın, kişiliğimin yıpratılmasını istemem. Birilerinin kum torbası haline getirilmek istemem. Başbakanımıza dost, kardeş olarak seslenmek isterim, ikimizin sözleri arasındaki çelişkiyi düzeltmesi kendisinden beklenir. Bence de çok doğru olan düşüncelerini Başbakan açıklamalı. Eğer kendi içimizde konuştuk ve değerlendirdiysek ben hükümet sözcüsü olarak çıkar çok güzel bir şekilde açıklarım. Başbakan'ımızın çocuklarımızın üzerinden söylemek istedikleri bu. Ama onun gerekirse yasal düzenleme yaparız demesi, ardından gayretkeş bir valimizin bu sözlerin üzerine atlaması çok doğru bir davranış değil."

"İTİBARIMIN YIPRANMASINI İSTEMEM"

Arınç, "Benim görevim Başbakan Erdoğan'ın söylediklerini, mesajlarını olumlu olarak topluma yansıtmaktır. Onun da böyle bir görevi olmalı ki Hükümet Sözcüsü ne konuşuyor ise onu tekzip edecek onu yalanlayacak ve onu açık düşürecek bir davranış içerisinde olmamalıdır. Bunu beklemek benim bir bakan olarak hakkım. Ama buradaki konuşmasıyla biz eleştirilerin odağında olduk. Ben itibarımın yıpranmasını istemem. Kişiliğimin yıpranmasını istemem. Böyle basit bir olaydan dolayı beni kum torbasına çevirecek insanlara malzeme vermem istemem" dedi.

"BU ÇELİŞKİNİN SORUMLUSU BEN DEĞİLİM" 

Arınç, "Başbakanımıza buradan bir dost, bir arkadaş ve onun bir kardeşi olarak seslenmek isterim ki; Hükümet Sözcüsü olarak açıklamam ile kendisinin Başbakan olarak açıklaması arasında apaçık bir çelişki vardır. Bu çelişkinin sorumlusu ben değilim. Bu çelişkiyi en güzel şekilde izah etmesi dün bugün ve yarın kendisinden beklenir. Ben duyduğumu, bildiğimi, gördüğümü bir ambalaj haline getirerek açıklamış oldum. Bu açıklamamdan sonra en az 4 bakanımdan teşekkür aldım. Bu meseleyi çok güzel izah ettiniz demişlerdi" diye konuştu. 

(DHA)

<< Önceki Haber Bülent Arınç: Sözlerimin arkasındayım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER