Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na milyonluk dava!

Başbakan Erdoğan'dan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık manevi tazminat davası...

Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na milyonluk dava!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mayıs'ta Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Esad ile Erdoğan arasında ton farkı var. İkisi de baskıcı" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.
Tüm dünyanın kınadığı hain saldırının (Reyhanlı) asıl faili Esed'e karşı tek bir cümle bile sarf etmeyen Kılıçdaroğlu'nun, olayın faili olarak Başbakan  Erdoğan'ı göstermesinin ve ona "katil" sıfatını yakıştırmasının "akıl  tutulmasıyla" izah edilebileceğine değinilen dilekçede, CHP Genel Başkanı'nın, eleştirilerinde kamu yararını göz önüne almadığı, Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu savunuldu.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, benzer beyanları nedeniyle tazminata mahkum olduğu davalardan örnekler verilerek, "Tazminat miktarının azlığı davalının aynı üslupla konuşmasının yeni bir gerekçesini oluşturmaktadır. Davalı, en sert şekilde siyasi eleştiri yapabilir, ancak iftira atıp suç isnadında bulunamaz ve hakaret edemez. Artık davalının bu üslupla konuşmasının ağır bir karşılığı olmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan konuyla ilgili sorulara cevap veren Başbakan Erdoğan, Kayseri Belediye Başkanı'nın Kılıçdaroğlu'ndan aldığı tazminatla sucuk dağıttığını anımsatarak, "Ben de Sultanahmet Meydanı'nda bunun değerlendirmesini yapacağım." dedi.

AA
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na milyonluk dava! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER