Başbakan Erdoğan: HSYK konusunda kararlıyız

Hükümet HSYK'yı değiştiriyor.

Başbakan Erdoğan: HSYK konusunda kararlıyız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Erdoğan, HSYK düzenlemesi hakkında, "HSYK’yı geri çekmek gibi bir şey söz konusu değil" dedi. "Arzu ederdik ki HSYK ile ilgili bu düzenleme anayasal düzenleme olsun" diyen Erdoğan, "Muhalefete gerekli çağrıyı yaptım. Grup başkanvekili arkadaşlarım gidip ziyaret de ettiler. Ne yapılıp yapılmaması gerektiğini anlattılar. Ama oradan olumlu bir netice gelmedi" diye konuştu.
Tasarının Genel Kurul'a geldiğini ve dün de arzu edilmeyen bazı durumların olduğunu belirten Erdoğan, "Orada da da çalışmalar kararlılıkla devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Adalet Akademisi ile ilgili 22 maddeyi Genel Kurul'dan geçirmekte kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Onun dışındaki birkaç maddeyi donduracağız" dedi. MECLİS’TEKİ KAVGADA TAHRİK VAR  "Keşke bu noktaya hiç gelmemiş olsa. Genel Kurulun kürsüsünden Başbakan’ın ailesine bu sözlerin söylenmesi tahrik unsurudur. Sebep neticeleri doğurur. Herkesin tahrik unsurlarından kaçınması gerekir.  Bütçe müzakerelerinde de savunmamızı yapıyoruz, her türlü eleştiriyi dinliyoruz. Kürsüde hakkımızı savunacağımızda da ana muhalefetin masalarından bağırıp, çağırmalar, hakaretler. Bunların bir defa meclis adabını öğrenmesi lazım. Temenni ederim ki bir daha böyle tahrikler olmaz. Arzu etmezdik, hoş bir durum değil."
ÖZÜR DİLEMEM, ONLAR BENDEN DİLESİN 
Başbakan Erdoğan, dünkü kavga sonrası yaklaşık 80 CHP’li vekilin toplantı yaparak Başbakan Erdoğan’dan özür beklediklerini açıklamasını da yorumlayan ErdoğanÖzür diye bir düşüncem yok. Şahsıma ve aileme hakaret edenler benden özür dilesin.” dedi.  Başbakan Erdoğan, kamuoyunda yoğun olarak tartışılan bedelli askerlik konusunda da “Bedelli askerlik gündemimizde yok” dedi.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan: HSYK konusunda kararlıyız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER