MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarından ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardaki görevden almaların akıbetini sordu. Yeniçeri’ye yanıt Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan geldi. Bakan Işık, TÜBİTAK’ta 17 Aralık 2013’den bugüne üst düzey yönetici kadrolarına vekaleten atanan 39 personelin vekalet görevlerinin kaldırıldığını, 27 personelin ise niteliklerine ve kariyerlerine daha uygun alanlarda görevlendirilmelerinden dolayı görevlerinden alındıklarını açıkladı.
62 YENİ YÖNETİCİ
12’si vekaleten olmak üzere 62 personelin kurum içinde mesleki bilgi ve birikimleri de dikkate alınarak yöneticilik görevine atandığını belirten Işık, 113 personelin de mesleki kariyerleri doğrultusunda gerekli koşulları sağlayarak bir üst unvana yükseltildiğini söyledi.
230 KİŞİNİN İŞİNE SON
Bakan Işık, TÜBİTAK’ta işin ve işyerinin gerekliliklerinden dolayı 160’ı deneme süresi içinde olmak üzere 230 personelin iş akdinin feshedildiğini ifade etti. Kuruma, bakanlıklar, üniversiteler ile diğer kamu kuruluşlarından geçici görevlendirilen 30 personelin de görevlendirmelerinin sona erdirildiği tespit edildi. Işık, “13 personelin belirli süreli iş sözleşmesinin yenilenmemesi nedeniyle iş ile ilişiği kesilmiştir” dedi. TÜBİTAK’ta 2’si kendi isteğiyle 59 personelin işin ve işyerinin gereklilikleri göz önüne alınarak kurum içi tayin edildiğini belirten Işık, 17 Aralık’tan bugüne kadar 96 personelin istifa, 12 personelin askerlik ve 2 personelin evlilik nedeniyle olmak üzere 110 çalışanın kurumdan ayrıldığını kaydetti.
59 DAVA AÇILDI
Bugün'ün haberine göre, Fikri Işık, görevden almalardan dolayı TÜBİTAK aleyhine 59 dava açıldığını söyledi. Bu davalardan 4’ünün görevsizlikten reddedildiğini, 19’unun ise derdest durumda olduğunu açıkladı. Işık, “Bu davalarla ilgili olarak şimdiye kadar TÜBİTAK’ın ödemek zorunda kaldığı tazminat bulunmamaktadır” dedi.