Polis: Oscar'lı aktör Gene Hackman ve eşinin ölümü şüpheli

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Şubat 28 2025
ABD'de New Mexico eyaleti polisi, Oscar ödüllü aktör Gene Hackman ve eşinin, çift ve köpekleri ölü bulunduğunda "bir süredir" ölü olduklarını açıkladı.
Polis: Oscar'lı aktör Gene Hackman ve eşinin ölümü şüpheli
95 yaşındaki Hackman, Santa Fe'deki evlerinin mutfağının yanındaki bir odada, 65 yaşındaki klasik piyanist eşi de banyoda bulundu. Yetkililer cesetlerde yaralanma izi olmadığını belirtirken olay "soruşturulacak kadar" şüpheli bulundu, ancak ölüm nedenleri açıklanmadı.

Basın toplantısı düzenleyen polis yetkilisi Adan Mendoza "Bir süredir ölmüş gibiler ama ne kadar süre olduğunu şu anda tahmin etmek istemiyorum. Herhangi bir şüpheli durum işareti yok ama bu ihtimal de değerlendiriliyor. Bu bir soruşturma ve tüm ihtimaller masada" dedi. Hackman gri bir eşofman altı, mavi bir uzun kollu tişört ve kahverengi terliklerle bulundu. Yanında da güneş gözlükleri ve bastonu vardı. Dedektifler, aktörün birden düşmüş olabileceğinden şüpheleniyor.

Eve herhangi bir zorla giriş izi de bulunamadı. İçeride de tüm eşyalar yerindeydi. Evde ayrıca içeride dolaşan iki canlı köpek de bulundu. Çiftin çiftlik evinin 1 milyon dolar dolayında olduğu kaydedildi. Evde herhangi bir gaz sızıntısı da bulunamadı. Dedektifler ihbarı iki bakım işçisinin yaptığını kaydetti.

Yaklaşık 60 yıllık kariyerinde Hackman, iki Akademi Ödülü, iki Bafta, dört Altın Küre ve bir Screen Actors Guild (Oyuncular Birliği) Ödülü kazandı. Hackman, 1971 yapımı William Friedkin'in gerilim türündeki The French Connection (Kanunun Kuvveti) filminde Jimmy "Popeye" Doyle rolüyle en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazandı. 1992'de ise Clint Eastwood'un Western filmi Unforgiven'da (Affedilmeyen) canlandırdığı Little Bill Daggett karakteriyle en iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar'ını aldı.

Hackman, ayrıca Bonnie ve Clyde (1967) filminde Buck Barrow rolüyle, I Never Sang for My Father (Babaya Ağıt-1970) ve Mississippi Burning (Mississippi Yanıyor-1988) filmlerindeki performanslarıyla da Oscar'a aday gösterilmişti. Ünlü oyuncu Hackman, 1970'ler ve 1980'lerde Superman filmlerinde Lex Luthor karakterini canlandırdı. Toplamda 100'den fazla rolde yer aldı. Ayrıca Runaway Jury (Jüri), Francis Ford Coppola'nın The Conversation (Konuşma) ve Wes Anderson'ın The Royal

Bu haberler de ilginizi çekebilir