Pfizer/BioNTech aşısının uzun dönem sonuçları açıklandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 23 2021
Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği corona virüsü aşısının 12-15 yaş arasındaki gençler üzerindeki etkisi ile ilgili araştırmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Pfizer ile Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin kurucu ortakları olduğu Almanya merkezli BioNTech’in geliştirdiği corona virüsünün gençler üzerindeki etkisini gözler önüne seren en kapsamlı araştırmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.Yapılan açıklamada Covid-19 aşısının 12-15 yaşları arasındaki gençlerde yüzde 100 etkili olduğu duyuruldu.
2.228 gencin katıldığı bu uzun dönemli araştırmada ikinci dozdan sonra dört aya kadar gençlerin sağlıkları mercek altına alındı. Yetkililer bu araştırmanın ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne gönderileceğini de aktardı.
“TEKRAR KANITLIYOR”
Araştırmanın Kasım 2020 ile Eylül 2021 arasında gerçekleştirildiğini açıklayan yetkililer cinsiyetten, kronik rahatsızlıklardan ya da etnik kökenden bağımsız olarak aşının yüzde 100 etkili olduğunu açıkladı. Öte yandan ikinci dozdan sonra herhangi bir ciddi yan etki ve sağlık sorunu görülmediği de belirtildi.
Testlerde plasebo yapılan çocuklardan 30’unda semptom gösteren enfeksiyon tespit edildiği de belirtildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin, “Bu Covid-19 aşısının 12-15 yaş arasındaki bireylerde etkili ve güvenli olduğunu gösteren ilk ve tek uzun vadeli araştırma” dedi.
Şahin, “Klinik testlerden ve gerçek dünyadan elde ettiğimiz verilerle güçlendirerek Covid-19 aşısının gençlerde ve yetişkinlerde etkisini ve güvenli olduğunu tekrar kanıtlıyor” ifadesini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


