Paraşütle gelen rektör 'çoğulcu olacağım' dedi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Kasım 14 2016
Kaldırılan seçimlerin ardından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanan Mehmed Özkan ilk mesajını verdi.
Paraşütle gelen rektör 'çoğulcu olacağım' dedi
Özkan, akademisyenlere gönderdiği “Önceliğim çoğulcu ve özgürlükçü yaşam geleneğine sahip çıkmak” ifadelerini kullandı.

DUVAR’da yer alan habere göre, 12 Temmuz’daki seçimin ardından dört aydır atama yapılmayan rektörlük koltuğunun yeni sahibi olan Özkan’ın iletisi şöyle:

“Değerli Meslektaşlarım,

Öncelikle dört yılı aşkın bir süredir yürüttüğü rektörlüğü süresince üniversitemize yaptığı fevkalade katkıları için Sayın Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’na duyduğum minnet ve şükran duygularımı ifade etmek isterim. Sayın Barbarosoğlu’nun yönetiminde üniversitemiz hem bilimsel alandaki başarılarıyla hem de evrensel akademik değerleri hayata geçirme azmiyle dünyadaki saygınlığını daha da yukarılara taşımıştır.

2012 yılından bu yana Sayın Barbarosoğlu’nun önce danışmanlığını daha sonra rektör yardımcılığını yaparak sürdüğüm Boğaziçi Üniversitesi’ndeki idari görevime 12.11.2016 tarihi itibarıyla rektör olarak devam edeceğim.
 
Üniversitemizin akademik ve bilimsel alanlardaki başarılarını artırmaya devam etmek için çalışırken, katılımcı, çoğulcu ve özgürlükçü yaşam geleneğine sahip çıkmak ve Boğaziçi değerlerini geleceğe taşımak için var gücümle gayret göstermek rektörlüğüm süresince temel önceliğim olacaktır. Boğaziçi Üniversitesi’nin yıllar içinde oluşmuş ve ilan edilmiş akademik ve etik ilkeleri bu uğurda yol göstericidir. Bu çerçevede üniversitemizde kurul ve komisyonlar ile fakülte ve birim tercihlerinin belirleyici olduğu yönetsel yaklaşımı etkin, şeffaf ve ilkeli uygulama kararlılığımı da vurgulamak isterim.

Hepimiz ve ülkemiz için çok değerli ve önemli olan bu kurumu içinden geçtiğimiz dönemde koruyarak geliştirerek geleceğe taşımak ancak sizlerin desteğiyle mümkün olabilecektir. Bu yolda sizlerden gelecek her türlü katkının önünü açmak ve fırsatlar yaratmak için çalışacağımdan emin olabilirsiniz. Şahsıma ve yeni yönetimde görev alacak arkadaşlarıma göstereceğini

Bu haberler de ilginizi çekebilir