Özgür Özel ABD'ye gidiyor: 'Sağa karşı birleşmeliyiz!'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 19 2024
Özgür Özel’in gelecek hafta ABD’de katılacağı toplantı için parti kurmayları, “Genel başkan, Avrupa’da yükselen sağa karşı sol partilerin birlikte mücadele etmesi gerektiğine dikkat çekecek” vurgusu yaptı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelecek hafta yapılacak Sosyalist Enternasyonel toplantısı için Amerika’ya gidecek ve burada partisinin tüzük kurultayında hazırladıkları “Ankara Deklarasyonu”nu paylaşacak.
CHP lideri Özel, Sosyalist Enternasyonel toplantısı için 24 Eylül’de ABD’ye gidecek. Özel burada İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda hazırladıkları “Ankara Deklarasyonu”nu açıklayacak. Deklerasyon daha sonra Sosyalist Enternasyonel üyesi ülke temsilcilerinin imzasıyla Birleşmiş Milletler’e sunulacak.
‘SOL’A MÜCADELE ÇAĞRISI
Deklarasyonun içeriğine ilişkin konuşan CHP kurmayları “Yaşadığımız jeopolitik gerilimlerden, iklimle ilgili kaygılara kadar pek çok konuya değinildi. Genel başkan da sunarken yapacağı konuşmada dünyadaki ekonomik, siyasal pek çok krize karşı sosyal demokrat, sol partilerin daha dayanışmacı bir tavırda olması gerektiğine vurgu yapacak. Özellikle Avrupa’da yükselen sağa karşı dünyadaki sol partilerin birlikte mücadele etmesi gerektiğine dikkat çekecek” dedi. Özel’in ayrıca Batı Şeria’da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’yi de anması bekleniyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!
6.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar10.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!


