Özgür Bugün Gazetesi'ni çıkaran gazetecilere şok talep
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 18 2015
Özgür Bugün gazetesini çıkaran bazı gazetecilerin 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Bugün Gazetesi'nin yayıncısı Koza İpek Basın ve Basım A.Ş.'nin şikayeti üzerine "Özgür Bugün Gazetesi"nin yayınlanmasından sorumlu tutulan üç kişi hakkında “Marka hakkına tecavüz" suçundan dava açıldı. İddianamede, "Özgür Bugün Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yılmaz, imtiyaz sahibi Nevzat Güner ve Feza Gazetecilik A.Ş. baskı direktörü Sedat Kızıltunç'un 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bugün Gazetesi ve Millet Gazetesi'ni yayınlayan Koza İpek Basın ve Basım A.Ş.'nin sahibinin Hamdi Akın İpek olduğu, İpek'in , Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada Fethullah Gülen'in liderliğini yaptığı FETÖ /PYD terör örgütünün şüphelisi olduğu, şirketlerine de kayyımlar atandığı belirtildi.
Bugün ve Millet isimli iki gazetenin kayyımlar tarafından yönetilen şirketlerden Koza İpek Basın ve Basım A.Ş. bünyesinde yayınlandığı ifade edilen iddianamede, Özgür Bugün ve Özgür Millet gazetelerinin de Feza Gazetecilik A.Ş.'nin tesislerinde marka hakları ihlal edilerek basıldığı ifade edildi.
Müşteki Koza İpek A.Ş.'nin şikayeti üzerine Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından çıkarılan kararla 11 Kasım 2015 tarihinde Feza Gazetecilik A.Ş.'nin Yenibosna'daki adresine gidildiği kaydedilen iddianamede, Feza Gazetecilik A.Ş.'nin tesislerinde 11 adet kamyon içinde toplam 14 bin 620 adet Özgür Bugün isimli gazetenin tespit edildiği, bu gazetelerin sadece 3 adedine mahkeme kararı gereği el konulduğu bilgisine yer verildi.
Özgür Bugün Gazetesi'nin basımından gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yılmaz, imtiyaz sahibi ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü aynı zamanda Feza Gazetecilik A.Ş.'nin Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Güner ve Feza Gazetecilik A.Ş. Baskı Direktörü Sedat Kızıltunç'un sorumlu olduğu belirtilen iddianamede, “Müşteki firmanın hak sahibi bulunduğu tesçilli markası olarak bilinen ve tanınan Bugün markası, ortalama zeka düzeyi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







