Özgecan'ın öldürüldüğü araçta öğrenci taşınmayacak

Özgecan'ın öldürüldüğü araçta öğrenci taşınmayacak

HATAY (CİHAN)- Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın öldürüldüğü aracı satın alan Hatayşoför Aziz Karakuş internette görüp satın aldığını aracın olayda kullanıldığını bilmediğini söyleyerek olayı öğrendikten sonra da aracı başka birine sattığını söyledi.

Yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirten Aziz Karakuş haberi alır almaz aracı satılığa çıkardığını ve başka birisine sattığını belirterek; "Ben bu aracı internette gördüm, sonra gidip satın aldım, sonra bu aracı 2-3 gün içinde yeniden sattım. Bu araç Özgecan cinayetiyle ilgiliymiş, benim bundan haberim yoktu. Bu aracı yeniden sattım, bu araç hiçbir kooperatifte çalıştırılmayacak" dedi.

ÖĞRENCİ TAŞINACAĞI HABERLERİ YALANLANDI

Bugün gündeme taşınan haberin yalan olduğunu da söyleyen Karakuş bu aracın Aslan cinayetinde kullanıldığını öğrenmesinin ardından başka birine sattığını haberlerde söylenildiği gibi aracın hiçbir kooperatif ve durakta çalışmayacağını belirtti.

BİR YALANLAMADA ÖZ-AT DURAĞI YETKİLİLERİNDEN

Bir gazetedeki haberde adı geçen ve Hatay merkezden Mustafa Kemal Üniversitesi'ne öğrenci taşıyan ÖZ-AT Kooperatifi Başkanı Mehmet Suphi Yılmaz, habere büyük tepki göstererek, kooperatif olarak olayı lanetlediklerini, Hatay'a gelen bu aracı alarak ibret olarak sergilemeyi düşündüklerini söyledi.

Kooperatif olarak 2008 model altında aracı çalıştırmayacaklarına dair yönetim olarak karar aldıklarını, haberde iddia edilen aracın ise 2001 model olduğunu söyleyen Yılmaz; "Çeşitli basın organlarında Özgecan'ın katledildiği minibüsün ÖZ-AT Kooperatifine katıldığı ve üniversiteye öğrenci taşıyacağına dair çıkan haberlerle ilgili olarak ÖZ-AT Koop. Ailesi olarak, Türkiye'yi yasa boğmuş bu üzücü olayda kullanılan minibüsün bizimle adının anılmasını bile kabul edilemez olmakla birlikte, kooperatifimizdeki hiçbir üye tarafından satın alınmadığını tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Özgecan'ın üzüntüsünü derinden hisseden, katillerini lanetleyen ÖZ-AT Kooperatif ailesi olarak bizimle hiçbir ilgisi olmayan bu minibüsün ibret anıtı haline getirilmesini düşünmekteyiz, tüm bunlara ek olarak, kuruluşumuzdan bu yana korumuş olduğumuz etik ve ahlaki değerlerimize böylesine çirkin bir iftira atanları kınıyor, bu olayla ilgili yasal yollara müracaat ettiğimizi bildiriyoruz." dedi.

Bu arada Özgecan'ın öldürüldüğü aracın satışının yapıldığı, tescil işlemlerinin ardından plakasının bugün değişeceği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Özgecan'ın öldürüldüğü araçta öğrenci taşınmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER