Özelden iddialı anket yorumu: "Kaybedecek aday arıyorlar"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 3 2024
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özel, bir anketçinin Erdoğan'a İstanbul ve Ankara'da kaybedecek aday aradıklarını söylediğini aktardı.

CHP lideri Özgür Özel duyurdu: Anketçi İstanbul ve Ankara için Erdoğan'a kötü haberi verdi... 'Kaybedecek aday arıyorlar'
Mart 2024'te düzenlenecek yerel seçimlere üç aydan az bir süre kala siyasi partiler, kamuoyu araştırmaları ve aday belirleme süreçleri başta olmak üzere çalışmalarını hızlandırdı.
Geçtiğimiz mayıs ayında kurulan sandıkta bariz bir oy kaybı yaşadığı görülen AKP, stratejisini 'kazanacak aday' vurgusu üzerine kurarken; ana muhalefet partisi CHP de 2019'da İstanbul ve Ankara başta olmak üzere elde ettiği kazanımı geliştirmenin peşinde.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bu kapsamda gazeteci Murat Yetkin'e yaptığı açıklamalar dikkat çekiciydi.
Bu yerel seçimin öneminin farkında olduklarını belirten Özel, "Unvan maçı gibi bir şey olacak. Psikolojik üstünlüğün kimde olduğunu gösterecek. Yerel seçimlerde muhalefetin başarısız olması iktidarın gücünü perçinleyecek. Bu nedenle muhalefete muhalefet etmiyoruz. Muhalefet partileriyle polemiğe girmiyoruz" diye konuştu.
'ADAYLARIMIZI ZORLAYACAK ADAY BULAMIYORLAR'
Ana muhalefet partisi lideri, sözlerinin devamında İstanbul ve Ankara özelinde edindiği duyumları paylaştı:
"Anket şirketlerinin bana söylediği; İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısında ölçmedikleri kişi kalmamış. Ekrem Bey’e karşı 20, Mansur Bey’e karşı 12 ismin başarı şansını ölçtüklerini duyuyoruz. Ama hala adaylarımızı zorlayacak adayları bulamıyorlar."
Özel, bir anketçinin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu iki büyükşehir belediyesi için "Siz kaybedecek adayları arıyorsunuz" dediği iddiasını da sözlerine ekledi.
İZMİR ADAYI NEDEN AÇIKLANMADI?
İzmir'in CHP’nin kalesi olduğ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...3.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...4.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konya hazır mı?8.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı9.GAİN Medya’ya operasyon: Gözaltılar var, TMSF kayyım olarak atandı!10.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


