Otomobil devinden elektrikli araçlara milyarlarca yatırım
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 20 2023
Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Mercedes emisyonları azaltmak için elektrikli araçlara odaklanacağını açıkladı. Şirket milyarlarca dolar yatırım yapacak.

Geçtiğimiz günlerde Volkswagen yaptığı bir açıklama ile artık elektrikli otomobillere odaklanacağını açıklamıştı. Şimdi ise bir başka Alman otomobil devi benzer bir planı hayata geçiriyor.
Mercedes son yaptığı açıklamalara göre artık elektrikli araçlara geçmeye ve emisyonları azaltmaya karar verdi. Mercedes önümüzdeki yıllarda Çin, Almanya ve Macaristan’da bulunan tesislerini elektrikli araç üretimine uygun hale getirmek için milyarlarca dolar yatırım yapacak.
Şirket, araçlarının C02 emisyonlarını yıl sonuna kadar yarı yarıya azaltma hedefi belirledi. Fosil yakıtlı otomobillerin satışını sona erdirmek için çalışmalar yapıyor. Firma fosil yakıtlı otomobil satışını 2035 yılında bitirmeyi hedefliyor.
Mercedes üretim müdürü Joerg Burzer konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Yükseltme için tesis başına üç haneli milyonluk yatırım yapıyoruz” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


