On bin kişilik Moskova Merkez Camii yarın açılıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 22 2015
Rusya’nın başkenti Moskova’da inşa edilen 10 bin kişi kapasiteli Merkez Camii 23 Eylül’de ibadete açılacak.

19 bin metrekare kapalı alanı olan, 6 katlı ve iki minaresi bulunan cami bölgenin büyük camileri arasında yer alıyor.
Caminin; mermer işleri, tezhip süslemeleri, vitrayları, ahşap, halı ve avizeleri Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Vakfı’nın katkıları ile tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Filistin lideri Mahmut Abbas’ın katılması beklenen caminin açılışına, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de davet edildi. Kremlin henüz Putin’in açılışa katılımını teyit etmedi.
170 MİLYON DOLARA MAL OLDU
Altı katlı olarak inşa edilen camide yaşlı ve engelliler için 6 adet asansör bulunuyor. 46 metre yükseklikteki özgün kubbe 27 metre çapında. Camin şerefelerinde oluşturulan özel alanda ziyaretçiler Moskova’yı seyredebilecek. 170 milyon dolara mal olan caminin ana sponsorluğunu iş adamı Süleyman Kerimov üstlendi.
TÜRKİYE’NİN KATKISI BÜYÜK
Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamada bulunan Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, 23 Eylül’de açılış için Putin, Erdoğan ve Abbas ile birlikte çok sayıda lideri davet ettiklerini söyledi. Türkiye’den gelen mimarların, hattatların, mermer ustalarını, tezhipçilerin önemli katkıları olduğuna değinen Gaynuddin, “Biz kendileriyle beraber bayram yapmak istiyoruz. Bu caminin açılışı sadece Rusya Müslümanları için değil, umum İslam dünyası için bayramdır. Türkiye’nin maddi ve manevi yardımları oldu. Biz bu iyilikleri unutmayız. Gelecekte de Rusya ve Türkiye Müslümanları arasında dostluk ve muhabbetin artması için dua ediyoruz.” dedi.
MÜSLÜMANLARIN BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Aşırılık ve terörizme karşı olduklarını, Müslümanların birliği ve beraberliği için çalıştıklarını ifade eden Gaynuddin, “Biz daima barış için, diyalog için, kültür için, dinler arası diyalog ve hoşgörü için çalışmalar yapıyoruz. Bunu herkes görüyor. Moskova’da 5-6 camiye Müslümanlar sığmaz, sokaklarda kalır. Soka
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







