Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, okulların bahçe duvarlarının yüksek parmaklık ve jiletli tellerle çevrilmesinin ardından ortaya cezaevine benzeyen bir görüntünün çıktığını, bunun da çağ dışı bir güvenlik önlemi olduğunu savundu.
Kentte 2015- 2016 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından 1642 okulda 47 bin 3650 öğrenci, 23 bin 746 öğretmen ders başı yaptı. Ancak okullarını hırsızlıktan ve öğrencilerin duvarı atlayarak çıkmalarından korumaya çalışan bazı okul yöneticileri, tatilde yaptırdıkları tadilatlarda ihata duvarlarını yükseltip, jiletli tellerle çevirdi. Adana'daki birçok okulun bahçesinin çevresinin yüksek duvar, demir parmaklıklar ve jiletli tellerle çevrildiğini belirten Karagöz, "Dikenli tel sistemi, öğrenciler için çağ dışı bir güvenlik tedbiridir. Adana'daki okulların büyük bölümünde bu tip görüntülerle karşılaşmak mümkündür. Bu tip tedbirler daha çok hapishanelerde alınan tedbirlerdir" dedi.
Okullardaki görüntünün kabul edilemeyeceğini belirten Karagöz şöyle devam etti:
"Çağdaş görünümlü okullarda, çağ dışı tutum alınması uygun değil. Bu güvenlik tedbiri değil, öğrencinin yaralanmasına ölmesine sebebiyet verecek bir uygulamadır. Bu tedbirin niçin alındığını sormak gerekiyor. Çocuk psikolojisinde, eğitimde, ne de pedagoji de böyle bir şey yer almıyor. Eğer gerçekten okul çevresinde öğrencinin yaşamını etkileyen olumsuz bir şey varsa, kolluk kuvvetleri neden vardır. Okul bahçesinde olan çocuklardır. 2 metre olan duvarların üzerine keskin ucu sivri demirlerin, dikenli, jiletli tellerin geçirilmesi çocuğun yaralanmasına neden olmaktadır. Bu tip tedbirlerle ilgili Adana Valisini, Milli Eğitim Müdürünü göreve çağırıyoruz."
DHA