Öğretmenleri hukuksuz bir şekilde Türkiye’ye iade eden Azerbaycan’a AİHM’den ceza
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 10 2022
AİHM, 4 öğretmeni yasadışı şekilde Türkiye’ye iade eden Azerbaycan hakkında hak ihlali kararı verdi. Azerbaycan’ın ‘özgürlük ve güvenlik hakkı’ ile ‘işkence ve kötü muamele yasağını’ ihlal ettiğine hükmeden AİHM, 9 bin euro tazminat ödenmesini istedi.
AİHM, Azerbaycan'daki Türk okullarında öğretmenlik yapan Taci Şentürk, İsa Özdemir Ayhan Seferoğlu ve Erdoğan Taylan’ın başvurusunda hak ihlali kararı verdi. Mahkeme, başvuruculara 9 bin Euro manevi tazminat ödenmesine de hükmetti.
4 öğretmen, Azerbaycan’da yasal oturma izinleri olmasına rağmen 2017 ve 2018’de Türkiye’ye yasadışı şekilde iade edildi. Öğretmenler Türkiye’de tutuklandı. 4 öğretmen, Azerbaycan’ın hukuksuz şekilde kendilerini Türkiye’ye iade ettiğini ve siyasi nedenlerle tutuklandıklarını belirterek AİHM’e başvuru yaptılar. AİHM, Azerbaycan’ın 4 öğretmen hakkında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ‘özgürlük ve güvenlik hakkı’ ile ‘işkence ve kötü muamele yasağı’ maddelerini ihlal ettiğine hükmetti.
Kararı sosyal medya hesabından duyuran avukat Rumeysa Bulduk, “Azerbaycan’da Gülen Hareketine bağlı okullarda öğretmen olarak çalışan 4 başvurucunun Azerbaycan’dan sınır dışı edilip Türkiye’ye iade edilmesi nedeniyle AİHM, 5.madde (özgürlük ve güvenlik hakkı) ve 3.maddenin (işkence ve kötü muamele yasağı) ihlal edildiğine karar verdi.” dedi.
ÖĞRETMENLERE 9 BİN EURO MANEVİ TAZMİNAT
AİHM’nin Azerbaycan aleyhine verdiği karar yurtdışında Gülen Hareketi mensuplarının kaçırılmasına izin veren ülkeler hakkında da emsal teşkil ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var9.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







