Öğretmenler pozitif vakaları kontrol edecek!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 13 2020
Bahçelievler Kaymakamlığı, Covid-19 pozitif vakaların denetimi için görevlendirilen Mahalle Denetim Ekipleri’nde öğretmenlerin de bulunmasını istedi. En az 8 öğretmenin yer alması istenirken sahada olmak istemeyen öğretmenlere işlem yapılacağı belirtildi.
İstanbul Bahçelievler Kaymakamlığı, okullara gönderdiği yazıyla Covid-19 pozitif kişilerin denetimi konusunda öğretmenlerin görevlendirileceğini söyledi. Gönderilen yazıyla, Covid-19 tedbirleri kapsamında yapıldığı öne sürülen denetim için görevlendirilen Mahalle Denetim Ekipleri’nde bir müdür, bir müdür yardımcısının ve en az 8 öğretmenin yer alması gerektiği kaydedildi.
Ayrıca saha çalışmalarına katılmayan öğretmenler hakkında da tereddütsüz idari işlem başlatılacağı aktarıldı. Yazıda, şu ifadeler yer aldı: “Covid-19 tedbirleri kapsamında salgında mücadelenin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla her mahalle için Mahalle Denetim Ekipleri oluşturulmuş olup, ilçemiz dahilindeki her okuldan müdür, müdür yardımcısı ve en az 8 öğretmenin Mahalle Denetim Ekipleri’nde görev yapmak üzere belirlenmesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce planlamanın yapılması ve bu doğrultuda görevlendirilen personelin mutlak şekilde saha çalışmalarına katılması, katılmayanlar hakkında tereddütsüz idari işlem başlatılacağı hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.”
KOLLUĞUN GÖREVİ
Eğitim Sen Avukatı Metin İriz, bu durumun kanunlara aykırı olduğunu belirtti. İriz, şöyle konuştu: “Covid-19 pozitif hastaların evlerinden ayrılmamasına ilişkin bir denetim yapılıyor. Bu denetimi kaymakamlığın yapması normalken öğretmenlerin yapması normal değil. Polisin burada kişinin hareketlerini sınırlama görev ve yetkisi var. Ama öğretmenin öyle bir yetkisi yok. Dolayısıyla aynı zamanda öğretmenin bu konuda görevlendirilmesi kanunlara aykırı. Devlet Memurları Kanunu’nda der ki, ‘hiç kimse kendi hizmet alanı dışında çalıştırılamaz.’ Dolayısıyla kolluğun görevine girer bu işler.”
ÖĞRETMENİN GÜVENLİĞİ DE RİSKTE
Denetimle birlikte öğretmenlerin sağlığının da hiçe sayıldığını ifade eden İriz, sözlerini
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


