ODTÜ'de protesto: Yurt için '750 kavak ağacı' kesimi durduruldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 8 2019
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yerleşkesinde yeşil alana yurt yapılmasına karşı çıkan öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yerleşkesinde yeşil alana yurt yapılmasına karşı çıkan öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yapısının inşasında ağaçların kesilmesine itiraz eden eylemciler, bölgede yaklaşık iki aydır kurdukları çadırların kaldırılması talebini geri çevirdi.
Polisin biber gazıyla müdahale etmesi sonucu öğrenciler dağıldı ve ağaç kesim işlemi de başladı.
Bu noktada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara milletvekilleri devreye girdi.
Görüşmelerin ardından ODTÜ Rektörü Verşan Kök talimat vererek ağaç kesimini durdurdu.
ODTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, üniversitede daha önce 45 bin nitelikli kavak ağacının kesildiği hatırlatılarak, yeni inşaat için 750 tanesinin daha kesileceği duyuruldu.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ODTÜ'deki yapı planıyla ilgili kazı izni ve inşaat ruhsatı olmadığını savundu.
.jpg)
ODTÜ: 45 bin nitelikli kavak ağacı kesildi
ODTÜ Rektörlüğü'nün yaptığı yazılı açıklamada daha önce üniversitedeki "yaklaşık 45 bin nitelikli kavak ağacı kesilerek satıldığı" belirtilerek buradan "önemli bir gelir elde edildiği" kaydedildi.
Öğrenci yurdunun ODTÜ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü arasında 21 Mayıs 2018'de imzalanan protokol kapsamında yapılacağı ifade edilen açıklamada
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!
6.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı10.21 ilde IŞİD'e operasyon! Yüzlerce gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!


