Öcalan'ın mektubunda dikkat çeken ayrıntı

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında okunan mektubunda, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun taşındığı operasyonu, ‘Eşme ruhu’ olarak halklar arasında yeni bir tarihin sembolü olarak göstermesi, Ankara’nın işbirliğini yalanlayan açıklamalarını akla getirdi.

Öcalan'ın mektubunda dikkat çeken ayrıntı

Davutoğlu: Ne izin ne de yardım aldık

Başbakan Ahmet Davutoğlu, operasyon için Kobani’de IŞİD’e karşı direnen Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile işbirliği yapıldığına dair sorulara, “Bu operasyonun kararı Ankara’da alınmıştır. Hiçbir merciden ne izin ne de yardım talep edilmiştir” yanıtını vermişti.

Erdoğan: Bunların hepsi yalan

İşbirliği iddialarını açık bir dille reddeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise şunları söylemişti: “Türkiye bu operasyonu hiçbir örgütle işbirliği içinde veya onların izniyle asla yapmamıştır. Bunların hepsi yalandır. Bizim bu örgütlerle işbirliği yapmamıza ihtiyacımız yok. Bu ülke bu iradeye sahiptir, bu güce sahiptir, bu imkana sahiptir. Bu operasyon başından sonuna kadar Türkiye’nin kendi kararıyla, kendi planlamasıyla, kendi imkanlarıyla ve kendi kabiliyetiyle yürütülmüştür.”

Kalın: PYD terör örgütü

Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın da PYD’yi ‘terör örgütü’ olarak tanımlamış, türbenin taşındığı Kobani sınırları içinde yer alan Suriye Eşmesi köyünün Türkiye Cumhuriyeti’nin koruması altında olduğunu savunmuştu.

Öcalan ne dedi?

PKK lideri Abdullah Öcalan, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında okunan mektubunda Süleyman Şah türbesi ve Saygı Karakolu’nun taşındığı gece yarısı operasyonuna atıfla, “Hem bölgemiz için hem de uluslararası dünya için büyük anlamı olan Kobani direnişini ve zaferini selamlıyorum. Bu temelde gelişen ‘Eşme ruhunu’ halklarımız arasında yeni tarihin sembolü olarak selamlıyorum” demişti.

Diken
<< Önceki Haber Öcalan'ın mektubunda dikkat çeken ayrıntı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER