Obama'ya verilen hediyeler açıklandı: Davutoğlu ve Erdoğan da var
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 24 2016
ABD Başkanı Barack Obama'ya 2015 yılında dünya liderleri tarafından verilen hediyeler yayımlandı.
Listede Davutoğlu ve Erdoğan da var.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan listede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da yer alıyor.
16 Ekim 2015 tarihinde kabul edilen hediye, Ahmet Davutoğlu'dan gelmiş. Davutoğlu'nun verdiği hediye, 2 bin 950 bin dolarlık bir sandık.
15 Kasım 2015 tarihinde kabul edilen hediyeler ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmiş: Bir boyun bağı, G20 Zirvesi'nin anısına damgalı 4 levha, G20 logolu bir kravat, iki pamuklu bornoz, "A Vision of Global Peace" isimli bir kitap, Türk lokumu ile doldurulmuş, üzerinde ay ve yıldız bulunan gümüş bir şekerlik ve 12 porselen vazo. Bunların değer, bin 112 dolar.
Davutoğlu ve Erdoğan dışında, 21 Nisan 2015 tarihinde Mevlüt Çavuşoğlu'ndan giden altın işlemeli 840 dolarlık cam bir çaydanlık da var.
Çavuşoğlu 12 Mayıs 2015'te ise 400 dolar değerinde gümüş bir kâse hediye etmiş.
Obama'ya yönelik kesenin ağzını açan hükümetlerden birisi ise Katar. Katar monarşisi, altından iki mekanik kuş (110 bin dolar) ile 24 karatlık altınla süslenmiş 6 porselen tabak ve ahşap bir müzik kutusu (ikisinin toplamı 17 bin 720 dolar) hediye etmiş.
Katar'ın 2015 yılında Obama ve ailesi için harcadığı toplam hediye tutarı 303 bin 224 dolar.
Suudi Arabistan Krallığı da, Obama'ya hediye vermek için paraya kıymayanlardan. Kral Muhammed bin Selman'ın, 29 Eylül 2015 tarihinde verdiği hediyelerin tutarı 12 bin 900 dolar.
Kral'ın 4 Eylül'de hediye ettiği saatlerin toplam tutarı ise 13 bin 450 dolar.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







