Obama ABD seçimlerinde hangi adayı desteklediğini açıkladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 2 2016
ABD Başkanı Barack Obama, ABD başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton’a açık destek verdi.

Bugüne kadar, hangi adayı destekleyeceğine ilişkin açıklama yapmaktan kaçınan Barack Obama, Beyaz Saray Muhabirlerinin geleneksel gala gecesinde yaptığı konuşmada oyunun rengini belli etti. Espri dolu bir konuşma yapan Obama, “Bu sahnede gelecek sene başka biri olacak. Bu kadının kim olacağını herkes tahmin edebilir” diyerek, kendisinden sonra Beyaz Saray’a ev sahipliği yapacak kişi için Hillary Clinton’ı işaret etti.
Siyaset, medya, sanat, eğlence ve iş dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı yemeğe, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Demokrat Parti’den başkan aday adaylarından Vermont Senatörü Bernie Şanders ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde gibi isimler de katıldı.
ABD’de 8 Kasım 2016’da yapılacak başkanlık seçimleri için aday adaylığını kazanmak için her bir isme takılan Obama’nın, yemeğe katılmayan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından işadamı Donald Trump için, “Bu akşam burada olmamasından biraz incindim. Geçen yıl çok eğlenmiştik. Bu şaşırtıcı biraz, salon gazetecilerle, ünlülerle, kameralarla dolu ve o gelmiyor. Bu yemek Donald için çok mu sıradan? Bu yemeğe katılmak yerine ne yapıyor olabilir ki? Evde mi takılıyor, Angela’ya Almanya Başbakanı’na hakaret etmek için tweet mi atıyor?” sözleri salondaki konukları kahkahaya boğdu.
Beyaz Saray’da geçirdiği 8 yılın kendisini yaşlandırdığına da esprili bir dille değinen Obama, “Ama Michelle’e bakın, benim saçlar ağardı, onda hiç bir değişiklik” yok diye konuştu. Başkanlık görevinin bitmesinin ardından, küçük kızları Sasha’nın liseyi bitirmesine kadar başkent Washington’da yaşamayı sürdüreceklerini de dile getiren Obama, “Yaklaşık 6 ay sonra resmi olarak “topal ördek” olacağım. Kongre artık benim kararlarımı takmayacak.
Cumhuriyetçi liderler telefonlarıma çıkmayacak.
Buna alışmak zaman alacak. Bununla nasıl baş edeceğim bilmiyorum. Kongr
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


