O ilin ilk ve tek özel okulunu 'gerekçesiz ve süresiz' kapattırdı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ağustos 28 2015
Ülke terörün pençesindeyken AKP hükümetinin hedefi Türkiye’nin yüzakı olan eğitim kurumları. Bayburt'un ilk ve tek özel okulu Aba Koleji, herhangi bir gerekçe gösterilmeden ve süre belirtilmeden mühürlendi.
O ilin ilk ve tek özel okulunu 'gerekçesiz ve süresiz' kapattırdı

Vali Yardımcısı eşliğinde baskın yapılan Bayburt'un ilk ve tek özel okulu Aba Koleji, herhangi bir gerekçe gösterilmeden ve süre belirtilmeden Bayburt Belediyesi Zabıta ekiplerince mühürlendi. Okulların açılmasına bir ay süre kala okula gerekçesiz mühür vurulması tepki topladı. 

Okul Avukatı Evren Murat Öztekin, konu ile alakalı yaptığı açıklamada, mühürleme olayına karşı hukuki süreci başlatacaklarını, bu hukuka aykırı işlemde sorumluluğu olan tüm yetkililer hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Millet'in haberine göre, ülke terörün pençesindeyken AKP hükümetinin hedefi Türkiye’nin yüzakı olan eğitim kurumları… Gün geçmiyor ki bir şehirden polis eşliğinde baskın haberi gelmesin. Anaokulundan liseye, dershanelerden öğrenci yurtlarına uzanan zulüm her kesimden insanın tepkisini çekiyor. Merdivenlerin adım adım sayıldığı, tabelaların mezura ile ölçüldüğü, veli tarafından hediye edilen papağanın bile sürgün edildiği baskınları Milli Eğitim bürokrasisinin en tepesindeki isim olan Müsteşar Yusuf Tekin skandal sözlerle savundu.

Müsteşar Tekin, Anayasa’ya aykırı olduğu hukuk adamları tarafından vurgulanan baskınlara skandal sözlerle destek verdi. Devletin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı’na konuşan Tekin’in ilk çelişkisi; baskın yapılan kurumların nasıl seçildiğini anlatırken başladı. Hukuksuz talimatları uygulayan bürokratların, müebbetle yargılanabileceğini vurgulayan hukukçulara rağmen, bu talimatlı baskınlara kılıf bulmaya çalışan Tekin, Türkiye’de faaliyet gösteren diğer büyük okul zincirlerine nasıl bir denetim uygulandığını açıklayamadı.

POLİSLE AMA BASKIN DEĞİL!

Tekin’in skandal açıklamalarından birisi ise; okullara baskın değil denetim yaptıklarını söylemesi oldu. Müsteşar, “Denetimler, bir baskın değildir. Rutin denetimdir” dedi ama; okullara onlarca polis eşliğinde gidildiğini de görmezden geldi. Özellikle kayıt döneminde velilere yöneli

Bu haberler de ilginizi çekebilir