Strasbourg'da Avrupa Konseyi himayesinde düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu'na katılan Nobel ödüllü Yemenli aktivist Tevekkül Karman, tüm Müslümanlar ve Arap gençliği adına Paris'te yaşananların üzüntü ve öfkesini dile getirdi. 2011 Nobel barış ödüllü Karman, bu suçluların İslam'ı temsil etmediğini, onların sadece suç işleyenler ve onu finanse edenlere ait olduğunu söyledi. Terörle meşgul olan hiçbir dinin olmadığını dile getirirken terör ve zulmün arasındaki bağlantıya dikkat çekti.
Karman "Terörizm, sadece dini öğretilerin yanlış yorumlanması olarak okunmamalı. Zulüm, yoksulluk, adaletsizlik de bunu tetikleyen unsurlar arasında yer alıyor. Terörle mücadele ederken, adaletsizliğe insan hakları ve özgülüklerin ihlallerine izin vermeyin. Uygar olmaya devam edelim, ne yazık ki dünya henüz barış, demokrasi yönünde hareket etmiyor, Arap rüyası ise despotizm ve yolsuzluklarla mustarip durumda." ifadelerini kullandı.
"Zulüm ve terör gibi haksız bir seçim yapmak zorunda değilsiniz, üçüncü bir yol daha var, o da özgürlük, adalet, barış, demokrasi ve iyi yönetim tarzı." diyen Karman bunun için herkese, daha fazla çaba sarf etmeye çağrısında bulundu.
Karman, Yemen'de özgürlükler ve insan hakları konusunda mücadeleleri olan yemen diktatörü Ali Abdullah Salih'e karışı yürüttüğü muhalefet, ve Arap baharının Yemen'de esmesini sağlayan kadın oldu. 2011 yılında gözaltına alınırken bir yandan da 2011 Nobel Barış Ödülü almaya hak kazandı. Gözaltına alınan Karman, vatandaşların protestoları sebebi ile serbest bırakıldı. Karman, Nobel'i alan İlk Yemenli, ilk Arap kadın olarak adını tarihe yazdırdı. Halk, Kamran'a "Devrimin Annesi", "Demir Kadın" "Sebe Melikesi" gibi isimler verdi.
Gazeteci kimliği de olan Karman "Zincirleri olmayan kadın gazeteciler" adında grubunun kurucularından. 2012 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alarak Tevekkül Karman adını aldı. CİHAN