New York'ta bulunan hayvanat bahçesindeki kaplanda Covid-19 tespit edildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 6 2020
Virüsün bir hayvanat bahçesi çalışanından kaplanlara geçtiği düşünülüyor
ABD'nin New York kentinde bulunan bir hayvanat bahçesinde bir kaplanda yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. Kaplanda Koronavirüs görülmesi ABD ve dünyada bir ilk olarak kaydedildi.
Bronx Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan 4 yaşındaki Nadia isimli Malezya kaplanı ve 6 kaplan daha hastalandı. Kuru öksürük semptomu görülen kaplanların asemptomatik bir Koronavirüs hastası hayvanat bahçesi çalışanına temas ettiği tahmin ediliyor.
Kaplanlardan ilki 27 Mart'ta semptom göstermeye daha sonra iyileşmeye başlasa da kaplanlardan Nadia'ya yapılan test hayvanat bahçesi yetkililerini şaşırttı. Yetkililer Koronavirüs'ün farklı canlı türleri üzerindeki etkisine ilişkin araştırmalarda ilerleme kaydedilebileceğini söyledi.
Koronavirüs testi büyük kedilerin uyuşturularak incelenebilmesi nedeniyle yalnızca Nadia'ya yapıldı. Fakat Nadia'nın kuru öksürük, iştah yokluğu gibi semptomları 7 kaplanda birden görülüyor.
7 hasta kaplan hayvanat bahçesinin 2 ayrı bölgesinde yaşıyor ve tespit edilene göre hepsi aynı hayvanat bahçesi görevlisiyle temas etti.
"Hayvanlardan bulaşması söz konusu değil"
Kaplanlarda Koronavirüs görülmesi salgının hayvanlar üzerindeki etkisine ilişkin yeni soru işaretleri doğurdu. ABD Tarım Bakanlığı, Nadia'nın testini incelemeye aldı. Öte yandan hayvanlara Koronavirüs bulaşması hâlâ insanlara bulaştırabildikleri, enfeksiyonun kaynağı olabildikleri anlamına gelmiyor.
Hayvanlarda Koronavirüs görüldüğü örnekler dünyanın farklı yerlerinde kedi ve köpeklerde yaşanmıştı. Hong Kong'da ağır semptom göstermeyen bir köpek test edilmiş, Covid-19'a yakalandığı görüşmüştü. Hong Kong'da da yetkililer hayvanların insanlara virüsü bulaştıramayacağını vurgulamıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var10.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







