New York Times’tan BM Genel Sekreteri’ne Türkiye ile ilgili açık mektup
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 25 2019
Dünyaca ünlü The New York Times gazetesi, Nordic Monitor adlı haber sitesi sponsorluğunda Türkiye’deki hukuk ihlalleri ile ilgili olarak BM Genel Sekreteri’ne açık bir mektup yayınladı.
Nordic Monitor haber sitesinin sponsorluğunda The New York Times gazetesinde yayınlanan açık mektup “Erdoğan’ın İŞİD’e desteğini ve diğer uluslararası hukuk ihlallerini durdurun” başlığını taşıyor.

KAPSAMLI SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMELİ, SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI
Nordic Monitor editörü Gazeteci Abdullah Bozkurt, mektubun New York Times gazetesinde bugün yayınlandığını belirtti.
“Sevgili Genel Sekreter; Biz Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’e ziyaretini hükümetinin eylemleri sonucu meydana gelen uluslararası hukuk ihlallerine işaret etmek için bir fırsat olarak görüyoruz” diye başlayan mektupta, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan mektupta bahsedilen suçlar için kapsamlı bir soruşturma yürütülmesi talep ediliyor. Erdoğan ve Türkiye’nin işlediği suçlardan dolayı sorumlu tutulması talep ediliyor.
ERDOĞAN REJİMİNİN HAK İHLALLERİ
BM Genel Sekreterine hitaben yazılan açık mektupta Türkiye’deki insan hakları ihlalleleri tek tek sıralanıyor.
Türkiye’nin de imzacısı olduğu ve gereklerini yerine getirmekle yükümlü olduğu ancak ihlal ettiği uluslararası sözleşmeler ve maddelerine ayrıntılı bir şekilde yer veriliyor.
TENKİL SÜRECİNİN BÜYÜK FOTOĞRAFI
Mektupta, Erdoğan rejiminin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra özellikle Hizmet Hareketi’ne karşı yürüttüğü Tenkil Süreci’nin; azınlıklara, muhaliflere ve Kürtlere karşı girişilen insan hakları ihlallerinin büyük resmi gözler önüne seriliyor.
İHLAL EDİLEN ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER
Mektupt,a Erdoğan rejiminin ihlal etttiği uluslararası sözleşmeler ve maddeleri şu şekilde sıralanıyor:
1) BM Sözleşmesinin 2(4) maddesi: Terör örgütlerini
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Erden Timur tutuklandı!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz4.Erden Timur için tutuklama talebi5.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı
6.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'7.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar8.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?9.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi10.21 ilde IŞİD'e operasyon! Yüzlerce gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








