Netanyahu'dan Lübnan'a tehdit: 'Sonu Gazze gibi olur'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 9 2024
İsrail Başbakanı Netanyahu Lübnan'ın sonunun Gazze gibi olacağı tehdidinde bulundu, Lübnanlıları Hizbullah'a karşı koymaya çağırdı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Lübnan'ın "Gazze'ye dönebileceği" tehdidinde bulundu. Açıklama, İsrail ordusunun Lübnan'a daha fazla asker sevk etmesinin ve ülkenin güneyine yönelik tahliye emirlerinin sahil bölgelerini de kapsayacak şekilde genişletilmesinin ardından geldi.
DW Türkçe'nin haberine göre Lübnanlılara seslendiği video mesajda Netanyahu, "Gazze'de gördüğümüze benzer yıkım ve acılara yol açacak uzun bir savaşın pençesine düşmeden önce Lübnan'ı kurtarma fırsatınız var" dedi. İsrail lideri, "Lübnan halkı, size söylüyorum: Ülkenizi Hizbullah'tan kurtarın ki bu savaş sona ersin" ifadelerini kullandı.
Bu açıklamadan kısa süre önce Lübnan'dan İsrail'e 85 roket atıldı. Hizbullah İsrail'in liman kenti Hayfa'yı hedef aldıklarını belirtti. Örgüt ayrıca Lübnan bombalanmaya devam ederse İsrail'de yerleşim yerlerine daha fazla roket saldırısı düzenleme tehdidinde bulundu.
Lübnan'ın güneyinde operasyon alanını genişleten İsrail denizden de operasyon başlatmaya hazırlanıyor. İsrail ordusunun önceki gün yaptığı "Denizden ve plajlardan uzak durun" çağrısının ardından bölgede balıkçılık faaliyetleri durdu. Sidon kentinde balık pazarları alışılmadık şekilde sessizleşti.
Netanyahu-Biden görüşmesi bekleniyor
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın bugün gerçekleşmesi planlanan ABD ziyareti ertelendi. Gallant'ın ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile İran'ın füze saldırısına verilecek yanıtı görüşmesi bekleniyordu.
İsrail basınına göre Başbakan Netanyahu Gallant ülkeden ayrılmadan kabinenin bu konuda bir karar vermiş olmasını istedi.
Gün içinde ABD Başkanı Joe Biden'ın Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yapması da bekleniyor. Haber ajansı Reuters'a bilgi veren bir kaynak görüşmede İran'a saldırı konusunun ele alınacağını
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gizli tanık skandalı: 7'si duruşmaya çağrılmadı, 6'sının ifadesi iddianamede yok2.Yoksullar için kırmızı alarm: Kritik seviyeye ulaştı...3.Transatlantik’te Ukrayna çatlağı derinleşiyor4.Odesa bölgesindeki stratejik köprü vuruldu5.Dijital Çağda Nefret Söylemi Uluslararası Konferansı bugün Gent’te düzenleniyor
6.Hatay'da korkutan deprem!7.Suriyeli mülteci Ahmed, Avustralya'da kahraman oldu8.Türkiye için utanç davası: Gazeteci Hidayet Karaca cezaevinde 12'inci yılına girdi9.İmralı heyeti, Adalet Bakanlığı ve AKP'den randevu talep etti10.Furkan Torlak hakkında karanlık iddialar: Özel bilgilere ulaşabiliyor, hakime talimat veriyor...

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN








