Ne yazık ki sadece terör örgütleri adam kaçırmıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 31 2017
Amerikan’nın itibarlı ve çok okunan haber sitesi Huffington Post’ta “Erdoğan döneminde rehin alma Türk dış politikasının yeni aracı” başlığıyla yayınlanan makalede Erdoğan’ın Gülen Hareketi mensupları ve diğer muhaliflere karşı kullandığı adam kaçırma ve rehin alma olayları geniş olarak işleniyor.

Huffington Post Erdoğan’ın rehin alma siyasetini yazdı
Makalede, adam kaçırma ve rehin almanın geçmişte terör örgtüleri ve organize suç şebekeleri tarafından isteklerini hükümetlere dayatmak amacıyla kullanıldığı, buna karşılık BM’nin çeşitli hukukuki tedbirler aldığı, son olarak 2133 (2014) sayılı BM Güvenlik Konseyi Kararıyla terör örgütlerine fidye ödemenin terörizmin finansmanı olarak kabul edilerek yasaklandığı hatırlatılıyor.
Devamla, ne yazık ki adam kaçırma ve rehin almanın terör örgütlerine mahsus olmadığı, Erdoğan yönetimindeki Türk makamlarının bir süredir bu iki yöntemi uygulamaya koyduğu, bu çerçevede Bulgaristan, Malezya, Myanmar, Suudi Arabistan, BAE, Kuveyt, Katar ve Azerbaycan’dan yerel makamların işbirlikçiliği sayesinde Gülen hareketi mensuplarını kaçırdığı ifade ediliyor.
Makalede, Erdoğan’ın ‘Allah’ın lütfu’ olarak nitelendirdiği 15 Temmuz darbesi sonrasında her alanda saygıdeğer insanlara karşı büyük bir temzilik başlatarak 150 bin kişiyi terör örgütü üyeliği ve milli güvenliğe tehdit olarak nitelendirerek kamudan ihraç ettiği, 50 bin kişiyi de aynı nedenlerle hapse attığı hatırlatılıyor.
Yazıda, Erdoğan’ın adam kaçırmaya paralel olarak son dönemlerde rehin alma hareketlerine de başvurduğu bildirilerek, Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in Almanya’ya iltica başvurusunda bulunan iki generale, Protestan Pastor Andrew Brunson’ın Reza Zerrab’a, NASA’da çalışan bilimadamı Serkan Gölge’nin de ajanlık yapması karşılığında rehin alındığı vurgulanarak bu konuda Alman ve ABD basınında çıkan yazılara atıfta bulunuluyor.
Makalede, Erdoğan’ın bir taraftan Türkiye’deki 3 milyon Suriyeli mülteciye yaptığı yardımları her vesileyle övünç kaynağı olarak anlatırken, diğer taraftan Avrupa’ya karşı bir tehdit olarak kullanmaktan çekinmediği vurgulanıyor.
Son olarak, Almanya ve AB’nin Erdoğan’ın bu tehditlerine karşı şimdiye kadar yatıştırma politikası izledi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


