'NATO-Rusya savaşı' iddiası korkutuyor: ABD, İngiltere'ye nükleer silah gönderecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 27 2024
Rusya ve NATO arasında savaş endişelerinin gündemde olduğu dönemde, ABD'den dikkat çeken bir nükleer silah adımı geldi.
ABD'nin 15 yıl aradan sonra ilk defa İngiltere'ye nükleer silah konuşlandıracağı bildirildi.
Rusya ve NATO arasında savaş çıkacağı endişeleri son dönemde Batı basınında gündem olurken, İngiliz Telegraph gazetesi ABD'nin olası bir savaşa karşı İngiltere'deki Suffolk üssüne nükleer silah göndereceğini yazdı.
Hiroşima'ya atılandan üç kat daha güçlü savaş başlıkları taşıyan nükleer silahların İngiltere'ye konuşlandırılması için görüşmelerin sürdüğü belirtildi.
ABD, İngiltere'deki nükleer silahlarını Soğuk Savaş tehdidi ortadan kalkınca 2008'de geri çekmişti. Yeni Pentagon belgelerinde, üste yeni bir tesis açılması için planlar olduğu ortaya çıktı.
İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan bir sözcü ise, mevcut NATO politikaları uyarınca üste nükleer silahların varlığı konusunda açıklama yapmayacaklarını kaydetti.
Son günlerde NATO ve Rusya arasında çatışma çıkabileceği haberleri gündemden düşmüyor. Almanya, olası bir savaşa karşı orduyu güçlendirdiklerini açıklarken İngiltere Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders da, orduya yeni askerler alınması gerektiğini vurgulamıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







