İSTANBUL (CİHAN)- Yerel seçim çalışmaları sırasında kendisine küfür ettiği ileri sürülen bir vatandaşa yumruk attığı iddiasıyla hakkında dava açılan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilk duruşmaya katılmadı. Sarıgül'e hakaret ettiği belirtilen sanık küfür ettiği suçlamasını reddetti. Bilirkişi raporunda olay anındaki konuşmaların gürültü nedeniyle anlaşılamadığı belirtildi.
İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Mustafa Sarıgül katılmazken diğer sanık Mustafa Suver hazır bulundu. Hakim, olaya ilişkin bilirkişi raporunun ulaştığını belirtti. Raporda tarafların ağızlarından çıkan ifadelerin ortamdaki aşırı gürültü nedeniyle duyulamadığı belitildi.
Sanık Mustafa Suver, Sarıgül'e küfür ettiği suçlamasını reddetti. Suver, "Hakaret etmiş değilim, fiziki müdahalem de olmadı. Ağzımdan asla küfür çıkmadı. Küfür eden odur. Amacım Başbakanıma hakaret ediyor diye protesto etmekti. Bunun üzerine yanıma geldi elini uzattı. Tokalaşmak istediğini düşünerek elimi uzattım. Elimi çok fazla sıktı."dedi.
Bunun üzerine hakim Ali Belen, esprili bir şekilde "Sen de onunkini sıksaydın. Pazarlık yapan esnaflar gibi." ifadelerini kullandı.
Savunmasına devam eden Suver, "Elimi çekmeye çalıştım. Önce bırakmadı, elimi kurtarınca kafala yumrukla vurdu. Yanındaki adamları beni linç etmeye kaltı. Şikayetçiyim." diye konuştu.
Mustafa Sarıgül'ün avukatı Onur Cingil, müvekkilinin yoğun işleri nedeniyle duruşmaya gelemediğini bir sonraki duruşma hazır edeceklerini söyledi. Bilirkişi raporunda eksikler bulunduğunu savunan Cingil, rapora karşı diyeceklerini hazırlamak ve karşı tarafın hakaret ettiğini duyan tanıkları hazır edebilmek için süre talep etti. Müvekkilinin beraatini isteyen Cingil, karşı tarafın ise cezalandırılmasını istedi.
Tarafların katılma taleplerini kabul eden mahkeme, Sarıgül'ün duruşmaya katılması, tanıkların hazır edilmesi için süre verdi ve duruşmayı erteledi.
Feshane'de 1 Mart 2014 günü meydana gelen olayda Mustafa Suver'in Sarıgül'e hakaret ettiği Sarıgül'ün de yumruk attığı belirtildi. Suver'in de şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında iki taraf hakkında dava açıldı.
İddianamede, kalabalıktan bir grubun Başbakan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Mustafa Suver'in Sarıgül'e yaklaşarak, "Burada senin ne işin var, burada olmaman lazım." dediği anlatıldı. Bunun üzerine Sargül'ün Suver'in elini sıkmaya başladığı belirtilen iddianamede, önce tepki göstermeyen Suver'in daha sonra elini kurtarmaya çalışarak sinkaflı ifade kullandığı kaydedildi. Suver'in kamu görevlisi olduğunu bildiği Sarıgül'e hakarette bulunduğu anlatılan iddianamede, Sarıgül'ün de Suver'e doğru yumruk salladığı belirtildi.
İki tarafın da kendileri hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtilen iddianamede, taraflar yönünden kamu davası açılması için yeterli delil bulunduğu ifade edildi.
Sargül'ün, TCK'nın 'kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur' maddesi gereğince bir yıla kadar hapsi istendi.
Suver'e ise TCK'da 'bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır." maddesi uyarınca 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.
CİHAN