MUŞ (CİHAN)- Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, "Temel değerleri adalet, özgürlük, eşitlik ve istişare kültürü olan bir yönetim anlayışını üniversitemize kazandırmak için bitmek bilmez bir çaba ile çalışacağımın bilinmesini isterim." dedi.
MŞÜ Rektörlüğü'ne seçilerek görevine başlayan Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, medya mensuplarıyla bir araya geldi. Makamında gazetecilere açıklama yapan Polat, "Bir bayrak yarışı olarak gördüğüm hizmet yolunun bundan sonraki etabında, öncüllerimize yakışır bir kimlik ve kişilikle bayrağı taşıyacağıma söz veriyorum." dedi.
Temel değerleri adalet, özgürlük, eşitlik ve istişare kültürü olan bir yönetim anlayışını üniversiteye kazandırmak isteriklerinin altını çizen Rektör Polat, şunları söyledi: "Dürüstlük, şeffaflık, liyakat ve güven esasına dayalı ilişki biçimi ve insanların sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaracak bir personel yönetimini, akademik üretimi artıracak etkileşimli kültürel bir ortamı oluşturmak için tüm personelimle birlikte gayret göstereceğiz. Üniversitemiz, sadece kendi dünyasına kapanıp kalan bir havza olmayacak; çalışanları, öğrencileri ve toplumun diğer kesimlerinin tamamı ile barışık, onların taleplerini de dikkate alan çoğulcu bir yönetim anlayışını benimseyecektir. Kentin, Üniversite'yi de ilgilendiren sorunlarını çözme konusunda hassasiyet göstermek ve istişare sürecini ilgili paydaşların tamamının katıldığı bir ortak akıl çalışmasına dönüştürmek en önemli hedeflerimizden biridir. Bu çerçevede, hem akademik ve idari personelimizle hem öğrenci kulüpleri ve öğrenci temsilcilerimizle hem de şehrin kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve resmi erkân ile müşterek çalışma grupları eşliğinde ve gelecek perspektifimize yön vereceğiz."
"MŞÜ ÖNCÜLÜĞÜNDE BÖLGE ÜNİVERSİTELERİYLE ÇALIŞACAĞIZ"
Sosyal, kültürel alanlarda ülkenin tanınmış simaları ile bir araya geleceklerini kaydeden Polat, "Bahsettiğim gelecek perspektifimizin belirlenmesinde sadece yerel unsurlarla değil, aynı zamanda ulusal figürlerle ve ilimiz dışındaki hemşehrilerimizle de periyodik buluşmalar gerçekleştireceğiz. Buraya katılacak heyetlerin yılda en az bir defa ulusal ya da uluslararası bir sempozyum düzenlemeyi, güncel meselelerde kamuoyunun nabzını yoklamak ve toplumsal infiale yol açan hadiselerde kolektif aklı harekete geçirmeyi önemsiyorum. Bu buluşmaları, Muş Alparslan Üniversitesi öncülüğünde ve bölgedeki diğer üniversitelerin de katılımı ile bir Doğu Anadolu Düşünce Platformu'na dönüştürmek ve bunu geleneksel hale getirmek en büyük amaçlarımdan biridir." dedi.
"ÖNÜMÜZDEKİ YAZ, ŞEHRİMİZDEKİ 60 GENCİ EVLENDİRECEĞİZ"
TÜBİTAK, TÜBA gibi akademik projelere destek sağlayan kurumlar kadar diğer bakanlıklar bünyesinde hizmet sunan kurumların da üniversite aracılığı ile Muş'a katkı sunmasını sağlayacaklarını vurgulayan Polat, "Bu çerçevede başta valilik ve belediye başkanlığımız olmak üzere tüm kamu kurumları ile yardımlaşacağız. Bunun için ülkenin her yanındaki sivil toplum kuruluşlarını da harekete geçireceğiz. Daha önce sayın valimiz ve belediye başkanımızın da hararetle desteklediği, ancak gerçekleşmesi ancak bu yaza kalan bir ortak hayır çalışmasını sizler aracılığı ile duyurmak isterim; nasip olursa önümüzdeki yaz, şehrimizdeki 60 genci evlendireceğiz. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin alt yapısını planlamak; halıcılık, yerel sanatlar ve dengbej kültürü gibi bölgemize has değerlerin korunması için gerekli çalışmalar ve yayınlar yapmak; çocuk oyunları, nişan-düğün-sünnet törenleri, kahve kültürü, kış gecelerinde anlatılan hikâyeler gibi yerel folklorik tecrübeleri kayıt altına almak istiyoruz. Düzenli aralıklarla toplanacak bu heyette şehrin önde gelen STK temsilcileriyle kanaat önderlerinin yer almasını temin etmek; bu toplantıları, Türkiye gündemini belirleyen ve geleneksel olarak tekrar edilen bir düşünce kuruluşu sürecine dönüştürmek de bir başka hedefimizdir." şeklinde konuştu.
CİHAN