Milyarlarca dolarlık dolandırıcılık hikayesi cezaevinde bitti: Elizabeth Holmes teslim oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 1 2023
Yıllarca milyarlarca dolarlık şirketiyle dolandırıcılık yapan Elizabeth Holmes, teslim olarak cezasını çekmek üzere hapse girdi.
Dünyada teknolojinin merkezi olan Silikon Vadisi’nde filmlere konu olacak kadar büyük bir dolandırıcılığa imza atan Elizabeth Holmes'ın ışıltılı hikayesi kötü bitti . 39 yaşındaki Holmes, Theranos adlı başarısız kan testi şirketiyle bağlantılı dört dolandırıcılık suçu, geçtiğimiz yılın başlarında kanıtlandı.


Mayıs ortasında, bir mahkeme, ilk mahkumiyete itiraz değerlendirilirken, kefaletle serbest kalma talebini reddetti. Holmes, 11 yıllık cezasını Teksas'ta asgari güvenlikli bir hapishanede çekecek.

Stanford Üniversitesi mezunu Elizabeth Holmes, daha önce hiç duyulmamış bir fikir ile Silikon Vadisi’ne giriş yaptı. Holmes, kan testi teknolojisinde çığır açan bir teknoloji geliştirdiğini öne sürdü, onlarca prestijli yatırımcıdan dev yatırımlar aldı, basında pek çok kez adı geçti.
Üstelik tüm bu vaatleri verdiği şirketi Theranos’u henüz 19 yaşındayken, 2003 yılında kurmuştu. O zamanlar 700 milyon dolar gibi inanılmaz miktarda yatırım almayı başardı. Üstelik 2013-2014’lü yıllarda şirketin değeri 10 milyar doları aştı.

Holmes’ün çok küçük kan örneğiyle hızlı ve yüksek doğrulukta kan testi vadeden teknolojisi, 2015 yılına kadar neredeyse hiç şüphe çekmedi. Fakat durumu değiştiren şey, Wall Street Journal’da çalışan gazeteci John Carreyrou’nun tespiti oldu. John, teknolojinin var olmadığı gerçeğini ortaya koydu.
Gerçeğin ortaya çıkmasıyla Holmes’ün 4,5 milyar dolarlık kişisel serveti puf oldu, davalar ve sınırlamalar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Murat Çalık'a kritik müdahale!9.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu10.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







