Milli ittifakın seçim vaatleri

BBP-SP Milli ittifakı Mersin Milletvekili adayı Kaptan Kartal, seçim vaatlerini tek tek sıraladı.

Milli ittifakın seçim vaatleri

BBP- Saadet Partisi ittifakıyla iki parti, ülkenin şartlarını göz önünde bulundurarak seçim işbirliğini sonuna kadar kovalayacaklarını söylemişti.

Saadet Partisi adı altında seçime girecek olan SP ve BBP Milli ittifakının Mersin Milletvekili adayı Kaptan Kartal, kötü ekonomiye dikkatleri çekti ve şunları söyledi; "Ekonomi kötüde olsa artık sinyal bile vermez hale gelmiş, büyüme 3'ün altına düşmüş, işsizlik en yüksek seviyede, özgürlükler kısıtlanmış, dış politika dibe vurmuş durumda ama iktidar Başkanlık derdinde..."

'MECLİSE GİRİNCE YAPACAĞIM İLK İŞ...'

Mersin Milletvekili adayı Kartal, meclise girince yapacaklarını tek tek sıraladı; "İlk işlerden biri Milletvekillerinin aldığı iki maaşı tek maaşa düşürmek olacaktır" dedi. 

Kartal, diğer vaatlerini de şöyle sıraladı; "Devletin hizmet satın aldığı taşeronluk sistemini kaldırıp, bu firmalarda çalışan işçilerimizi sözleşmeli devlet kadrosuna almak, asgari ücretliden vergiyi yarı yarıya düşürmek, memurumuza en az % 30 zam yapmak, sözleşmeli öğretmen statüsünü kaldırıp atanamayan öğretmenlerimizin atamasını yapıp, öğretmen açığımızı kapatmak, sağlıkçılarımıza 5 yıla bir yıpranma payını vermek, polislerimize 3600 ek göstergeden emeklilik haklarını vermek ve hastane, eczane katkı paylarını kaldırmak, yeşil kartlılarımızın da özel hastanelerden faydalanmasını sağlamak olacaktır." 

Milletvekili adayı Kartal, "İktidar düne kadar geçmiş hükümetlerin temel atıp yarım bıraktığı yatırımları bitirmekle övünüyordu. Mersin Havaalanı 4 yıldır bitmedi bitmediği gibi yüklenici firma ortada bile yok. Devletten ihale alan Firmalar paralarını alamadıkları için halleri perişan ve yatırımlar durmuş vaziyette. Meclise girince bu konunun sıkı takipçisi olacak, milletimiz bize iktidar görevi verirse bunların tamamını yerine getireceğiz. Muhalefet görevi verirse tamamının takipçisi olup milletimizin mecliste gür sesi olacağım." açıklamalarında bulundu.

<< Önceki Haber Milli ittifakın seçim vaatleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER