Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programlarını güncellemeye başladı


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine cevap verdi. Milli eğitimde öğretim programlarını güncelleme çalışmaları başlatıldığını bildirdi.

Şûra Genel Kurul çalışmalarına katılım, Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliğinin 7'nci maddesi hükmü gereğince gerçekleştirildiğini dile getiren Bakan Avcı, bu bağlamda Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Teç-Sen, Tem-Sen ve Demokrat Eğitimciler Sendikasına davet yapıldığı ve bu doğrultuda katılım sağlandığını ifade etti.

19. Millî Eğitim Şûrasının gündem konularının; Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliğinin 12'nci maddesinin birinci fıkrası hükmüne dayalı olarak bakanlığın hizmet birimlerinin tamamından alınan görüş ve önerilerin değerlendirilmesi, bugüne kadar yapılan Millî Eğitim Şûralarında görüşülen konuların gözden geçirilmesi ile yapılan değerlendirme ve istişareler sonucunda 04/09/2014 tarihli ve 87 sayılı Kurul Kararı ile belirlendiğini anlatan Avcı, "Şûrada kurslara giden öğrencilerin bazı derslerden muaf tutulmasına dair herhangi bir tavsiye kararı alınmamıştır. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretimi, Anayasanın 24'üncü maddesi gereği okutulması zorunlu olan bir derstir. Söz konusu ders ilköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda haftada iki ders saati, ortaöğretim 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarda haftada bir ders saati okutulmaktadır. Dolayısıyla okul öncesi seviyede din öğretimi yapılmamaktadır. Bakanlığımız okul öncesi kurumlarında 0-36 aylık çocuklar için 25/09/2013 tarihli ve 133 sayılı Karar eki eğitim programı. 36 ay soması çocuklar için ise 09/09/2013 tarihli ve 132 sayılı Karar eki okul öncesi eğitim programı uygulanmaktadır. Şûrada, söz konusu dersin ilkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda da okutulmasına dair tavsiye kararı alınmış, ancak anaokulunda okutulmasına dair tavsiye kararı alınmamıştır. Eğitim sistemimizin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında, ilköğretim ve ortaöğretim seviyelerindeki haftalık ders çizelgeleri yeniden düzenlenmiş, çizelgelerde yer alan derslerin, konumu ve ders saatlerine göre öğretim programlarını güncelleme çalışmaları başlatılmıştır. Bu bağlamda öğretim programı güncellenecek dersler arasında, ilköğretim Türkçe, hayat bilgisi, sosyal bilgiler dersleri ile ortaöğretim tarih ve coğrafya dersleri de bulunmakta olup çalışmalar sürdürülmektedir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programlarını güncellemeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER