MHP'de kriz: Altın kaçakçılığına karıştıkları iddia edilen 3 milletvekilinin istifası istendi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Kasım 20 2024
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 3 milletvekilinin istifasının istendiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşan Yalçın, "Parti içinde devam eden bir inceleme mucibince Isparta Milletvekilimiz Hasan Basri Sönmez’in, Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün ve Kilis Milletvekili Mustafa Demir’in istifaları istenmiş, müteakiben de istifa dilekçeleri kabul edilmiştir." dedi.
MHP'de kriz: Altın kaçakçılığına karıştıkları iddia edilen 3 milletvekilinin istifası istendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 3 milletvekilinin istifasının istendiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Yalçın'ın yaptığı paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Parti içinde devam eden bir inceleme mucibince Isparta Milletvekilimiz Hasan Basri Sönmez’in, Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün ve Kilis Milletvekili Mustafa Demir’in istifaları istenmiş, müteakiben de istifa dilekçeleri kabul edilmiştir. Kamuoyunun bilgisine arz olunur…"

3 milletvekilinin istifasıyla MHP'nin TBMM'deki sayısı 47'ye düştü.

İSTİFASI İSTENEN AKGÜL'DEN AÇIKLAMA

İstifası istenen vekillerde Bolu Milletvekili İsmail Akgül, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Akgül şunları yazdı:

"Liderimizin, partimizin ve teşkilatlarımızın son nefesimize kadar emrindeyiz. Liderimizin yanından bir adım geri atmayacağız. Verilen karar başımız üstünedir."

MHP'li vekillerin istifa nedeni altın kaçakçılığı iddiası

MHP'de istifa depremi Türkiye'nin gündemine oturdu. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile partideki üç milletvekilinin istifasının istendiğini ve dilekçelerinin kabul edildiğini duyurdu.

Yalçın, söz konusu milletvekillerinin Hasan Basri Sönmez, İsmail Akgül ve Mustafa Demir olduğunu açıkladı. 

İstifası istenen üç milletvekilinin altın kaçakçılığına karıştıkları iddia edildi. BirGün yazarı ve gazeteci Timur Soykan'ın gündeme taşıdığı olaya göre istihbarat birimleri, 20 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Havalimanı’nın VIP salonunda eski Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı, eski AK Parti Milletvekili Fatih Metin’in yanında VIP salonunu kullanan eski özel kalem müdürünün valizlerinde 60 kilo kaçak altın yakaladı. Timur, VIP geçişi kullanarak altın kaçakçılığı yapan bazı milletvekillerinin de tespit edildiğinin öne sürüldüğünü belirtti.  

Söz konusu milletvekilinin MHP'den istifa ettirilen Hasan Basri Sönmez, İsmail Akgül ve Mustafa Demir

Bu haberler de ilginizi çekebilir