MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, çevre ödülüne layık görüldü. TBMM Çevre Komisyonu üyesi olarak tarımdan sanayiye, ticaretten hizmet sektörüne hayatın her alanında çevre duyarlılığına gösterdiği ilgi ve yaptığı hizmetler, Tanrıkulu'na "Yeşil Ekonomi Ödülü"nü getirdi.
Çevreye verdiği önem ve duyarlılık sebebiyle proje üretmiş kişi ve kurumları onurlandırmak üzere düzenlenen, gazeteci Celal Toprak'ın Artı1 TV'de sunduğu Yeşil Ekonomi programı kapsamındaki ödüllerin bu yıl dördüncüsü veriliyor. Alanında hem bir ilk hem de en prestijli ödül sayılan Yeşil Ekonomi'de çok sayıda sivil toplum önderi ve bilimadamından oluşan jürinin değerlendirmeleri ile Tanrıkulu ödülün sahibi oldu. Başta çevre olmak üzere insanı ilgilendiren her konuya duyarlı bir siyasetçi olarak, ödül almanın kendisine daha da büyük bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, bundan sonra da çevre konusundaki duyarlı çalışmalarının süreceğini belirtti. TBMM Çevre Komisyonu üyesi olarak başta İzmir ve Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin her yerindeki çevre meselelerine sahip çıkarak, çözümleri için Meclis'te çalışma yaptığını söyleyen Tanrıkulu, "İzmir Gaziemir'de, civarda yaşayanların şikâyetleri üzerine bu tesiste yerinde incelemelerde bulundum. 2007 yılından bu yana bertaraf edilmesi gereken radyoaktif ve kimyasal atıkların, firma tarafından toprağa gömüldüğünü tespit ettim. TBMM'de verdiğim sayısız yazılı soru önergeleri ve girişimler sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu harekete geçmek zorunda kalarak, bu atıklar bölgeden bertaraf edildi. Yine 2014 Haziran ayında, Hayvanları Koruma Kanunu'nun komisyon görüşmelerinde ilgili sivil toplum kuruluşlarının taleplerine destek vererek, kanunun onların isteği doğrultusunda çıkmasına katkı sağladım." dedi.
TBMM Çevre Komisyonu üyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yıllık bütçe görüşmelerinde söz aldığını, Türkiye'nin 13 yıldır yaşamakta olduğu çevre ve doğa problemleriyle katliamları dile getirdiğini anlatan Tanrıkulu, yapılması gerekenleri yapıcı muhalefet anlayışı çerçevesinde açıklayarak, iktidara yol haritası çizdiğini kaydetti. İğneada Longozu'nun yok edilmesine, HES'lerin çevreye verdiği zararların önlenmesine yönelik TBMM'de çok sayıda denetim çalışmasında bulunduğunu anlatan Tanrıkulu, Çevresel Etki Değerlendirme ve Planlama Genel Müdürü olarak görev yaptığı yıllarda da bugün halen geçerli olan çevre mevzuatlarının hazırlanması ve geliştirilmesinde görev aldığını sözlerine ekledi. CİHAN