Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, işadamlarının her zaman ekonominin ülkede çok iyi olmasını arzu ettiğini söyledi. Sakarya, "Çünkü ekonomisi iyi olan bir ülke, beraberinde refahı da getirir. Güçlü bir ekonomi ve en tepeden en aşağıya kadar gelir düzeyi ne olursa olsun tüm vatandaşlara yansıyan bir refah, bu ülkenin hak ettiği bir özelliktir." dedi.
Çukurova GİAD'ın 'Milletvekili adaylarını dinliyoruz' toplantılarının üçüncüsü MHP adaylarıyla yapıldı. Seyhan Oteli'ndeki toplantıda milletvekili adayları Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, Sinan Gül, Mehmet Ali Arslan, Adem Gündoğan, İsa Ayanoğlu ve Ayla Emrahoğlu ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş derneğin konuğu oldu. Toplantının açış konuşmasını yapan Ömer Faruk Sakarya, Türkiye'nin heyecanlı, çekişmeli bir seçim süreci geçirdiğini bildirdi. Adana'yı temsil edecek vekil adaylarını tanımak amacıyla toplantılar düzenlediklerini hatırlatan Sakarya, şunları söyledi: "Vatandaşlık görevimiz, demokratik hakkımız olan oy kullanma işlemini mutlaka gerçekleştirmemiz, sandığa gitmemiz lazım. Sandığa gitmeyenin sonrasında hayıflanma hakkı olmaz. Biz işadamları olarak her zaman ekonominin ülkede çok iyi yerde olmasını arzu ediyoruz. Ekonomi sadece belli bir kitle veya çevre için iyi olmamalıdır. Güçlü bir ekonomi ve en tepeden en aşağıya kadar gelir düzeyi ne olursa olsun tüm vatandaşlara yansıyan bir refah bu ülkenin hak ettiği bir özelliktir. Bu nedenle tüm vatandaşlarına yansıyan bir refahın olabilmesi için güçlü bir ekonominin olması gerekmektedir. Mutlu vatandaş, mutlu ülke her zaman herkesin hayalidir."
Milletvekili adaylarından önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de sanayi toplumunun demokrasi ile inşa edilebileceğine dikkat çekti. Sözlü, "Sizin ülkeniz demokratik kültür açısından sığınılacak bir liman ise ve demokrasiniz başkalarına güven veriyorsa, hukuk kavramınız iyiyse, gerçekten adaleti tesis eden hukukunuz varsa emin olun ki petrolünüzün, doğalgazınızın olmasından daha önemli bir zenginliğiniz var. MHP'nin bakış açısında demokrasiyi kökleştirmek, Cumhuriyet'in kazanımlarını yeniden realite edip, Cumhuriyet'i kurumlarıyla, kurallarıyla kökleştirmek ve yüceltmek bizim yegane hedefimiz." diye konuştu.
MHP Adana milletvekili adayları da toplantıda şunları söyledi: Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı: "Bir ülkede adil ve dürüst kanun yoksa o ülkede yatırımcıdan sade vatandaşa kadar herkes endişe içindedir. Öyle ki bir ihale için kanun değiştiriliyorsa bu ülkede kanundan söz edilemez. Bir devlet adamının, bir siyasetçinin bir aylık söylemlerini yan yana getirin, eğer döviz zikzak çiziyorsa, ondan ne devlet adamı olur, ne siyasetçi olur, ne de adam olur. Türkiye, bu ölçüde siyasetçilerle, devlet adamlarıyla dolu hale gelmiştir. Daha doğru haliyle devlet adamlarının, siyasetçilerin sıfatları bu olmuştur. Türkiye'de 2002 yılında muhtaç vatandaş sayımız 600 bin iken bugün 8 milyona gelmiştir. Bir ülke muhtaç vatandaşlarının sayısını artırarak yöneltilir, yoksa bunların sayısını azaltıp, karnı tok, başı dik, eğitimli vatandaşlar, onurlu vatandaşlar, eğitimli vatandaşlarla mı öğünür?"
Sinan Gül: "Soran sorgulayan bir yapıyı bizim tesis etmemiz lazım. Bu kolay değil. Günlük yaşamını zor tamamlayan insanlar geçim sıkıntısı içinde ancak sorgulayan, soran, araştıran yapının bu insanlarla sık bir araya gelmesi ve buluşması gerekiyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu zorlu süreçte seçmenlerimizin ağzının ucuyla değil, yüreğinden gelerek MHP'ye destek olmasını istiyorum."
Mehmet Ali Arslan: "Partimizin ekonomi ağırlıklı seçim beyannamesi MHP'nin hiç olmadığı kadar ekonomiye önem verdiği seçim beyannamesi olarak kamuoyunda benimsendi. Seçim beyannamesi olmasının ötesinde memleketin belki ekonomik kurtuluşunun da tarifi yapıldı. Memleketin kötü gidişatından rahatsız olan, kötü gidişatı sürekli eleştiren bir siyasi partiyiz."
Dr. Adem Gündoğan: "Ülkemizde insan ilişkilerinin, toplumsal olayların, toplum hareketlerinin sürekli kötüye gidiyor. İnsan bireysel olarak sağlıklı değilse, toplum da sağlıklı değildir, devlet de sağlıklı değildir. İnsanlarımız son 10 yılda büyük bir kargaşa ve kaygı içine düşmüştür. İnsanlar gittikçe cinnet noktasına geliyor. Büyük bir kargaşa, karmaşa mevcut. Bu gidişat kötüye gidiştir. İnsanlarımız arasındaki bu gerilimi, cinnet noktasına gidişatı durduramazsak hiçbir şeye sahip olamayız. Hem biz, hem ülkemiz kaybederiz."
Av. İsa Ayanoğlu: "Seçim beyannamemizde toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayan, sanayiciyi, işçiyi, emekçiyi, memuru, esnafı, üreticiyi, işadamını, işsizi, engelliyi tüm kesimleri kucaklayan bir çok proje var. Gerçekten ayağı yere basan, kaynağı gösterilmiş ve hayata geçirilebilir projeler. Zengin olabilirsiniz. Dünyanın malına sahip olabilirsiniz. Banka hesaplarınız ağzına kadar dolu olabilir. Ama yaşadığınız ülkede hukuk güvenliği yoksa paranızın hiçbir anlamı yoktur."
Ayla Emranoğlu: "Geçmişte sanayice zengin bir Adana'da insanlar çok mutluydular. Son yıllarda ise ne yazık ki pek çok insan işsiz, pek çok insan iş arıyor. Tek tek kapanan fabrikalar var ilimizde. Partimizin seçim beyannamesinde de belirttiği ekonomide yapacağı düzenlemeler sayesinde Adana yeniden ayağa kalkacak ve eski huzurlu, mutlu günlerine yeniden dönecektir. 8 Haziran'da mutlu şekilde uyanacağımızı ümit ediyorum." CİHAN