Mesut Bakkal'dan teşvik primi açıklaması: Yasak olsaydı kabul etmezdik
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 12 2020
Tecrübeli teknik direktör Mesut Bakkal Galatasaray’dan teşvik primi aldıklarına dair yaptığı açıklama dikkatleri üzerine çekti. Bakkal o dönemde teşvikin yasaklanmış bir eylem olmadığını söyledi.
Tecrübeli teknik direktör Mesut Bakkal Galatasaray’dan teşvik primi aldıklarına dair yaptığı açıklama dikkatleri üzerine çekti. Bakkal o dönemde teşvikin yasaklanmış bir eylem olmadığını söyledi.
Teknik direktör Mesut Bakkal, yazdığı kitapta yer alan teşvik primi aldığına yönelik anısına ilişkin, “Benim anlattığım olay o tarihlerde TFF tarafından yasaklanmış bir eylem değildi, hatta çok olağandı.” dedi. Bakkal, “Mesut Bir Adamın Hikayesi” kitabında 1986-1987 sezonunda formasını giydiği Denizlispor ile Beşiktaş arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maç için Galatasaray’dan teşvik primi aldığına yönelik ifadeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
HER ZAMAN ETİK DEĞERLERE UYGUN DAVRANDIM
Olayın, kendisi 22 yaşında bir futbolcuyken gerçekleştiğini belirten Bakkal, “1986 yılında oynadığım bir müsabaka sonrası yaşanmış bir anının günümüz koşulları ile abartılı bir şekilde anlatılmasını kabul edemiyorum. Ben gerek futbolculuk, gerekse teknik direktörlük hayatımda futbolun etik değerlerine uydum ve sporculuğa yakışmayan bir hareket yapmadım. Ben her zaman yasalara, ahlak kurallarına ve etik değerlere uygun davrandım.” diye konuştu.
SUÇ OLSAYDI KABUL ETMEZDİK
O dönemde teşvik priminin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Talimatı’nda suç olarak yer almadığını savunan Bakkal, “Eğer suç olsaydı bu, ne ben ne de diğer takım arkadaşlarım tarafından kabul edilmezdi. Şimdi öğrendiğim kadarıyla teşvik primi alınmasının yasaklanması disiplin talimatında 1998 yılında olmuştur. Benim anlattığım olay o tarihlerde TFF tarafından yasaklanmış bir eylem değildi, hatta çok olağandı.” ifadelerini kullandı.
“Teşvik primi aldığını verdiğini beyan eden birçok futbolcu, teknik adam ve yönetici oldu” diyen Bakkal, şu değerlendirmeyi yaptı: “Futbol anılarımı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







