Merve Demirel’i taciz eden polise hapis cezası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 10 2020
Merve Demirel’i gözaltına alırken taciz ettiği gerekçesiyle yargılanan polis Sezgin S’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Sanık polise iyi hal indirimi uygulandı.

Merve Demirel’in gözaltına alınırken polis tarafından taciz edilmesiyle ilgili davanın ikinci duruşmasında karar çıktı.
"Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle basit cinsel saldırı" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz olarak yargılanan Sezgin S, Ankara 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılmadı.
Duruşmaya Merve Demirel ve avukatları ile Çağdaş Hukukçular Derneği avukatları, Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Avukat Hakları Merkezi’nden gözlemci avukatlar katıldı. Pandemi gerekçesiyle duruşmaya basın mensupları ve izleyiciler alınmadı.
MERVE DEMİREL HÂKİME TEPKİ GÖSTERİP İFADE VERMEDİ
ÇHD’nin davaya müdahillik talebi reddedilirken, hâkim vekaletleri olduğu halde kalabalık olduğu gerekçesiyle avukatların tamamını salona almak istemedi. Tartışmaların yaşandığı duruşmada, Merve Demirel hâkimin kendisini sürekli azarlayan tavrı nedeniyle ifade vermedi.
MAĞDUR HEDEF OLDU
Polis Sezgin S.’nin avukatı Mehmet Refik Atalay, savunmasında Merve Demirel’i hedef aldı. Demirel’in “terör örgütlerinin çağrısı ile basın açıklamasına katıldığını” iddia eden Atalay, “Tacize uğramışsa aynı gün niye açıklamadı” dedi.
SANIK POLİSE İYİ HAL İNDİRİMİ
Duruşmanın sonunda polis memuru Sezgin S’ye “Sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel saldırı” suçundan hapis cezası verildi. Ceza, kamu görevlisinin nüfuzunu kötüye kullanarak suçu gerçekleştirdiği gerekçesiyle arttırılırken, öte yandan iyi hal indirimi uygulandı. Sanık polis Sezgin S, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çaptırıldı.
NE OLMUŞTU?
Ankar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...5.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'
6.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!7.Konya hazır mı?8.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı9.GAİN Medya’ya operasyon: Gözaltılar var, TMSF kayyım olarak atandı!10.Rapor ortaya çıktı: AKP'nin ilk adımı PKK'lılar için eve dönüş düzenlemesi olacak

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...

ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör sald...


