Merkez Bankası savaş alanı gibi; İşte son kulisler

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Ocak 21 2024
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesinin odağında bulunduğu iddialar kafaları karıştırdı. Birbiri ardına kamuoyu ile paylaşılan 'kulis bilgileri' ve hatta WhatsApp konuşmaları dikkati çekti.
Merkez Bankası savaş alanı gibi; İşte son kulisler
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesiyle ilgili olarak öne sürülen iddialar ve akabinde kamuoyuna yansıyan 'bilgiler', kafaları karıştırdı.

Erkan'ın bu göreve; faiz artırımını savunduğu için Temmuz 2018'de dışarıda bırakıldığı kabineye son seçimden sonra bizzat o dönem tartışma yaşadığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ısrarıyla' Hazine ve Maliye Bakanı olarak dönen Mehmet Şimşek'in talebiyle getirildiği konuşuluyordu.

Hatta Erdoğan da "Hafize Hanım'ı Mehmet Bey tanıyordu ve kendisi bu teklifi bana getirdi. Biliyorsunuz ben kadro hareketine inanırım. Bu kardeşimizin de başarılarını bizlere ilettiler, söylediler. Yani Goldman Sachs'tan tut da oradaki bankacılık, finans sektöründeki çalışmalarına varıncaya kadar bu durumları söylediler" ifadesini kullanmıştı.

RASİM OZAN KÜTAHYALI: MEHMET ŞİMŞEK, CEVDET AKÇAY'I İSTİYOR
Ancak AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, dikkati çeken bir iddia ileri sürdü.

Şimşek'in Erkan'ın gelişini istemediğini savunan Kütahyalı, "Yani daha doğrusu Hafize Gaye, Şimşek’in tercihi değildi. Şimşek, Cevdet Akçay’ı MB Başkanı yapmak istiyor. Objektif bakarsak Akçay, Erkan’dan entelektüel olarak daha üstündür" ifadesini kullandı.

Kütahyalı, "Yani siz de Akçay'ı destekliyorsunuz" şeklindeki yoruma ise "Hayır, ben yemin ettim. Devlet içindeki hiçbir kavgada taraf olmam. Hele 'muhalif' olup Akçay - Erkan kavgasında taraf olanları salak ya da karaktersiz olarak görüyorum. Botswanalı bir hakem gibiyim" yanıtını verdi.

WhatsApp konuşmaları, kulis bilgileri, 'Mehmet Şimşek'in asıl isteği': Kafalar karıştı, Merkez Bankası'nda neler oluyor? - Resim : 1

Son olarak Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol

Bu haberler de ilginizi çekebilir