Merkel, Korona tedbirlerini Anayasa'nın 1'inci maddesiyle savundu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mayıs 23 2020
Merkel, koronavirüs ile mücadele amaçlı tedbirleri Alman Anayasası’nın 1’inci maddesinde yer alan "İnsan onuru dokunulmazdır" ilkesiyle savundu, tedbirlerin sağlık sisteminin işler kalması için alındığını vurguladı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel cumartesi günleri yayınladığı haftalık video mesajını 23 Mayıs'ın Alman Anayasası’nın yürürlüğe girme günü olması vesileyle Alman Anayasası’na ve bu bağlamda tartışılan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine ayırdı.
DW Türkçe'nin haberine göre Koronavirüs ile mücadele maksadıyla mart ayı ortasından beri alınan tedbirlerin gerekliliğinin tartışıldığı şu günlerde Merkel, Alman Anayasası’nın 1’inci maddesinde yer alan "İnsan onuru dokunulmazdır" ilkesinden hareketle bu önlemlerin alındığını söyledi.
Bu ilkeye devletin bütün icraatlarında uymakla yükümlü olduğunu vurgulayan Merkel, bu ilkenin hükümetin icraatlarına da temel teşkil ettiğini kaydetti.
TEDBİRLER ANAYASAYA UYGUN
Merkel, bugün yayınladığı haftalık videosunda da yasakları protesto eden grupların adını anmadan iddialara anayasa ile cevap verdi.
Merkel, vatandaşların tedbirlere ilişkin endişesini çok iyi anladığını, bu nedenle temel hak ve özgürlüklere dair kısıtlamalara ilişkin kararlar alırken ince eleyip sık dokuduklarını ve kısıtlamaların süresini de mümkün olduğunca kısa tutmaya çalıştıklarını söyledi.
Merkel, tedbirlerin gerekli olduğunu tekrarladı ve bunların Alman Anayasası’nın 1’inci maddesinde yer alan "İnsan onuru dokunulmazdır" ilkesi temelinde alındığını belirtti.
Almanya Başbakanı, kararları bu ilkeyi temel kabul ederek aldıklarını, amaçlarının sağlık sisteminin pandemi ile başa çıkacak durumda kalması olduğunu hatırlattı ve bunun başarıldığına da dikkat çekti.
MERKEL: HER VATANDAŞA HESAP VERMEKLE YÜKÜMLÜYÜZ
Diğer yandan her kısıtlama konusunda vatan
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







