Merkel Aşı olmayan Almanların hayatı artık daha zorlaştıracak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 11 2021
Almanya, aşı kampanyasını canlandırmak için yeni kararlar almaya hazırlanıyor. Ülke; aşı olmamış insanların barlara, restoranlara, tiyatrolara, sinemalara girerken negatif test sonuçlarını göstermelerini isteyecek.
Almanya’da aşılama oranı neredeyse İngiltere’yi yakaladı, ancak Alman bakanlar aşılamadaki hızın son zamanlarda düşmesinden dolayı endişeliler. Bu nedenle Fransa gibi zorunlu aşılama, ülkede tartışılırken Angela Merkel’den farklı bir çözüm geldi. Merkel aşı zorunluluğu getirmek yerine, aşı olmayanlara hayatı biraz daha zorlaştırmak için adımlar attı.
Merkel, Almanya’nın 16 eyaletinin başbakanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından; “Kötü haber, aşılama hızının önemli ölçüde düştüğü. Avrupa standartlarına göre artık zirvede değiliz. Almanya’dan daha iyi durumda olan ve aşılamaya daha olumlu bakan birkaç ülke var” dedi.
AŞISIZLAR İÇİN SOSYAL HAYATTA YER ALMAK DAHA PAHALI OLACAK
Hükümet de aşısızların sosyal hayatlarına ek ücret getirdi. Kuaför salonları, spor salonları ve tiyatrolar da dahil olmak üzere kapalı alanlara girmek isteyen kişilerin, virüs taşımadıklarına dair kanıt vermesi gerekecek. Artık ülkede; pek çok mekana giriş için tam aşı sertifikaları veya 24 saat içinde yapılan bir testten olumsuz sonuç istenecek.
Kural, hamile kadınlar, tıbbi durumları nedeniyle aşı olamayanlar ve 12 yaşından küçük çocuklar için geçerli olmayacak.
Almanya’da şimdiye kadar COVID testleri ücretsizdi. Ancak 11 Ekim’den itibaren pek çok kişi para ödemek zorunda kalacak, bu da birçok aktivitenin aşılanmamış olanlar için daha pahalı hale geleceği anlamına geliyor.
DELTA VARYANTI YÜKSELİŞTE
Ülkede düne kadar nüfusun yüzde 55,1’i tamamen aşılanmıştı ve yüzde 62,5’i en az ilk dozunu almıştı. Her iki rakam da Avrupa Birliği ortalamasının biraz üzerinde ancak İspanya, İtalya, Portekiz, Belçika ve Hollanda’daki aşı oranlarının gerisinde.
Almanya’daki vaka oranı da Delta varyantı yayılmaya devam etti
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?10.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


