Memurların lehine olan karar AKP'nin oylarıyla engellendi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Nisan 22 2019
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin yeni çalışma dönemi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından bugün açıldı. İBB bünyesindeki memurların mart ayından beri bekleyen sosyal denge tazminatı ödemeleri de AKP grubunun karşı çıkması nedeniyle karara bağlanamadı.
Memurların lehine olan karar AKP'nin oylarıyla engellendi
Belediyesi Meclisi’nin toplantısında AKP grubunun CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “zulüm 1453’te başladı” şeklindeki sosyal medya paylaşımlarının olduğunu iddia etmesi gerginliğe neden oldu. İBB bünyesindeki memurların mart ayından beri bekleyen sosyal denge tazminatı ödemeleri de AKP grubunun karşı çıkması nedeniyle karara bağlanamadı. İBB Meclisi Birinci Başkan Vekili için kuzen olan AKP’li Göksel Gümüşdağ ve CHP’li Gökhan Gümüşdağ yarıştı. Yapılan oylamada, AKP’nin adayı olan bir önceki dönem 2. Başkan vekili olarak görevine veda eden Göksel Gümüşdağ, birinci başkan vekili seçildi. Öte yandan İBB tarihinde ilk kez bir Meclis toplantısı canlı yayınlandı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün başlayan 8. dönemin ilk meclis toplantısına başkanlık yaptı. Meclis salonuna alkışlarla giren İmamoğlu, 311 meclis üyesiyle tek tek tokalaştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İmamoğlu açılış konuşması yaptı. İmamoğlu, konuşmasının başında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı, Türkiye’de ve Srilanka’da gerçekleşen saldırıları kınadı.

İmamoğlu “Otuz dokuz belediye başkanı, bizim belediye başkanımızdır. Burada 4 siyasi partinin temsilcileri vardır. Kadını, erkeği 80 binin üzerindeki çalışanın alın terine saygı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Ben onların patronu değilim, emanetçiyim. Tek şartımız bu şehrin insanına hizmet etmek. Kimsenin bürokrasinin gücünü kişisel çıkarları için kullanmasına da izin vermeyeceğiz” dedi.

KAFTANCIOĞLU ATIŞMASI

İmamoğlu'nun ardından söz alan AKP İBB Meclis Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun “İçimi acıtan bir şeyi ifade etmek istiyorum bizi var eden 29 Mayıs 1453'tür” diyerek CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun “Zulüm 1453'te başladı diyenler

Bu haberler de ilginizi çekebilir