Mehmet Baransu'dan çok konuşulacak açıklamalar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 20 2015
Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden avukatı aracılığı ile Zaman'ın sorularını cevaplayan gazeteci Mehmet Baransu, bir iç muhasebe döneminden geçtiğini ve çıkınca helallik almak istediği isimler olduğunu söyledi.

Aylardır çocuklarını göremediğini belirten Baransu, 120 gün yalnız kaldığı hücrede duvarların dert ortağı olduğunu dile getirdi. Baransu, en çok tuvalette abdest alıp banyo yapmaktan şikayetçi. Kendisini hapse atanları ise Allah'a havale ediyor.
Ülkenin bir çürüme içinde olduğunu düşünen ünlü gazeteci, muhafazakar kitlenin gitgide daha çok kirlendiği kanaatinde. Hapishanede Kur'an-ı Kerim'i tekrar keşfettiğini söyleyen Baransu, vefasızlıklar karşısında “İnsanların beni unutması önemli değil, Rabb'im beni unutmasın.” ifadesini kullanıyor. İşte Baransu'nun Zaman'a verdiği röportaj:
Ne kadar zamandır hapistesiniz?
10 aydır hapisteyim. Burada günler sayılmıyor. Sadece haftalık görüş gününü bekliyorsunuz.
Hapishanede şartlar nasıl?
Demir ve beton yığınları arasında bir yaşam. Bir kibrit kutusu açın, kibrit konulan yer havalandırma, kapalı yer koğuş. Tuvalette banyo yaptırıp, abdest aldıran bir dindar iktidarımız var. Hücreden daha çok içime dokunan bu durum. İhtiyaçlarımızı kantinden alıyoruz. Su buharında yemek ısıtıp, buharda yemek yapıyoruz. Devlet günlük 5 lira yemek ücreti tahsil etmiş tutuklu başına. Buna rağmen yemeklerin kalitesi iyi.
Bir gününüz nasıl geçiyor?
Sayım diye başlayan bir sesle 08.15 gibi istemeseniz de uyanıyorsunuz. Gardiyanlar sizi canlı olarak görmeli. Dinimi ve Kur'an-ı Kerim'i keşfediyorum. Keşfettikçe kendimden utanıyorum. Silivri öncesini eski Mehmet olarak da değerlendirip, eski Mehmet'in kötü yönlerini öldürüyorum. Gece ise dostum seccademle buluşup içimdekileri Yaradan'a arz ediyorum. Bir de roman yazıyorum. Aşk romanı. Züleyha ile Yusuf'un hikayesi. Çocuklarıma ileride bugünleri anlamaları için mektuplar yazıyorum.
Hapishanede dostluklar oluştu mu?
120 gün tek başıma sıfır iletişimle duvarlar dert ortağım oldu. Silivri'de polisler mazgal aralığından bana seslenip yalnızlığıma bir nebze o
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Teknik güncelleme duyurusu2.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur3.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?4.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü5.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...
6.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!7.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!8.Flaş kulis: Yandaş medya Fidan'a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Erdoğan sonrasına hazırlanıyor9.AKP iktidarı uluslararası hukuku tanımıyor: Nefret operasyonlarında 19 gözaltı kararı10.Trump Maduro rejimini terörist ilan etti

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







