Mehmet Baransu’ya gazetecilikten 45 yıl hapis istemi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Haziran 3 2021
Balyoz Davası belgeleriyle ilgili haberleri sebebiyle Taraf gazetesinin eski yöneticileri ve muhabiri Mehmet Baransu’nun yargılandığı davanın duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, gazeteciler Mehmet Baransu’nun 45 yıl, Ahmet Hüsrev Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur’un 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 35. duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Baransu, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Davanın müdahillerinden Suat Aytın ile sanıkların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

MAHKEME BAŞKANI: BEN KANUNU BU ŞEKİLDE UYGULUYORUM

Mahkeme başkanı, duruşmanın başında savcıya söz hakkı verdi, savcı da esas hakkındaki mütalaanın hazır olduğunu söyledi. Bu sırada Mehmet Baransu, dosyada eksiklikler olduğunu söyledi. Baransu’nun avukatları da mütalaadan önce söz almaya çalıştı ancak başkan “Ben kanunu bu şekilde uyguluyorum” diyerek söz hakkı vermedi ve mütalaa açıklandı.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Tuncay Opçin’in dosyasının ayrılmasına karar verilmesini istedi.

Mütalaada, tutuklu sanık Mehmet Baransu hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan Mersin Ağır Ceza Mahkemesince mahkûmiyet kararı verildiğinden, bu suç yönünden davanın reddine karar verilmesi talep edildi.

MEHMET BARANSU’NUN 45 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Esas hakkındaki mütalaada, Baransu’nun zincirleme şekilde “devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları kısmen veya tamamen yok etmek” suçundan 12 yıldan 18 yıla, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek” suçundan 4,5 yıldan 12 yıla ve “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar olmak üzere toplamda, 24 yıldan 45 yıla kadar hapsi istendi.

SAVUNMA İÇİN SÜRE İSTEDİ

Mütalaada, sanıklar Ahmet Hü

Bu haberler de ilginizi çekebilir