Mehmet Ali Şahin: Hüseyin Çelik ve Arınç'ı Güneydoğu'ya davet edeceğim

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Şubat 14 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partinin son dönemdeki politikasını eleştiren Hüseyin Çelik ile yemekte buluştuğunu, Suat Kılıç ile telefonda görüştüğünü, Bülent Arınç ile de bir araya geleceğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partinin son dönemdeki politikasını eleştiren Hüseyin Çelik ile yemekte buluştuğunu, Suat Kılıç ile telefonda görüştüğünü, Bülent Arınç ile de bir araya geleceğini söyledi.

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak önümüzdeki günlerde bölge toplantıları yapacağını belirten Ali Şahin, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan başlamayı düşünüyorum. Bu arkadaşlarımızı oraya davet edeceğim. Birikimlerinden ve deneyimlerinden faydalanacağız." dedi.

Bülent Arınç'ın zehir zemberek sözleri, Hüseyin Çelik'in eleştirileri ve ardından Abdullah Gül'ün taraflarla görüşmesi. Şahin, son günlerde parti içinde yaşanan bu gelişmeleri Haber Türk'ten Kübra Par'a değerlendirdi.

DÜŞÜNCELERİNİ KAMUOYUYLA PAYLAŞMALARI BİZİ RAHATSIZ ETMEZ

Hüseyin Çelik ile yemekte buluşup konuştuklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Herhangi bir arkadaşımızın düşüncelerini kamuoyuyla paylaşması bizi rahatsız etmez. Aynı teşkilatın insanlarıyız. Partinin şu anki yöneticilerine ülkenin gidişatıyla ilgili bir şey söylemeye hakları vardır ama kamuoyunda farklı yorumlanabilecek tartışmalara yol açmayı doğru bulmuyoruz. Hüseyin Bey'i röportajı çıkmadan bir gün önce yazdığı yazılar sebebiyle aramıştım. 'Biz partide bunları ifade edecek muhatap bulamıyoruz' dedi. Oysa yollar hiçbir zaman kapalı olmadı. MYK'da birlikte görev yaparken de açıktı, şimdi de açık. Ben genel başkan yardımcısıyım. Başkanımız yurt dışına çıktığında genel başkan vekiliyim. Uzun süredir birlikte ülkemize hizmet ettik. Bunları direkt bana söyleyebilirdi. İstişarenin öneminden bahsetti. İstişare yapamadığımız için dışarıda açıkladığını söyledi. Dün bana geldi. Konuştuk sohbet ettik."

'SUAT KILIÇ ARADI OLAYLARLA İLGİSİNİN OLMADIĞINI SÖYLEDİ'

Şahin, "Hüseyin Çelik bu tartışmalardan sonra size mi geldi?" sorusunu şu şekilde cevapladı: "Evet, öğle yemeğine davet etmiştim. Konuştuk. Hükümette görevimiz olsa da olmasa da bu parti hepimizindir. Dün akşam da Suat aradı. Olaylarda adının geçtiği

Bu haberler de ilginizi çekebilir