Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu verilerine göre Meclis'te hakkında dosya düzenlenen milletvekili sayısı 98. Bunların vekillere göre dağılımı şöyle: AK Parti milletvekili sayısı 21, CHP milletvekili sayısı 40, HDP milletvekili 32, MHP milletvekili sayısı 5.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplandı. Toplantının başında işleyiş hakkında bilgi veren Şentop, "Bugüne kadar Meclis Başkanlığı'ndan komisyona intikal eden dosya sayısı 378. İlk planda 330 dosya gelmişti. Geçen hafta da 48 dosya ilave olarak geldi. Bunların 59 tanesi 26. yasama dönemine ait dosyalar. AK Parti milletvekilleri hakkında 38 dosya, CHP'li milletvekilleri hakkında 119 dosya, HDP milletvekilleri hakkında 210 dosya, MHP milletvekilleri hakkında 11 dosya mevcut. Bir milletvekili hakkında birkaç dosya olmak suretiyle; bazı dosyalar ise birkaç milletvekili hakkında olmak üzere hazırlandı. Mecliste hakkında dosya düzenlenen milletvekili sayısı 98. Bunların vekillere göre dağılımı şöyle: AK Parti milletvekili sayısı 21, CHP milletvekili sayısı 40, HDP milletvekili 32, MHP milletvekili sayısı 5. Yeni dosyalar, fezlekeler komisyonumuza geliyor." diye konuştu. Şentop, Yeni Anayasa Uzlaşma Komisyonunda her partiden üç vekilin olacağını hatırlattı.
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise milletvekilleri hakkındaki dosyaların hangi suçları içerdiğine ilişkin bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da dokunulmazlıklarla ilgili oluşturulan bir gündem olduğunu hatırlattı. Anayasa Komisyonu üyeleri olarak buna henüz ulaşamadıklarını belirten Beştaş, iddiaları öğrenmek istediklerini vurguladı. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, haklarında fezleke düzenlenen vekillere birer örnek verildiğini ancak bir başkasına dosya verilmediğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından eğer bir soruşturma başlatılıyorsa, aceleyle fezleke hazırlanıyorsa buraya büyük bir soru işareti koyduğunu dile getiren Beştaş, gizlilik kararları ve yargı bağımsızlığının da ayrıca tartışılabileceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından komisyonda, 2011 - 2013 yılları arasında görev yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının değerlendirilmesine dair sunum yapıldı. CİHAN