'Meclis bombalandı mı' tartışmalarına Ahmet Nesin'den net cevap
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Şubat 16 2019
Artıgerçek yazarı Ahmet Nesin ile Posta Gazetesi yazarı Nedim Şener arasında, 15 Temmuz darbe gecesi Meclis'in bombalanmasıyla ilgili başlayan polemik devam ediyor.
Ahmet Nesin, daha önceki yazılarında Meclis'e bomba atıldığı iddialarına rağmen, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın duvardaki portresinin bile yerinden oynamadığını belirterek, Meclis'in bombalandığı tezini sorgulamış, Nedim Şener de, Meclis'in bombalandığı saate dair o gece tutanakta yer alan ifadeleri yazısında paylaşmıştı.
Nesin 16 Şubat tarihli yazısında ise, video linkler paylaşarak Meclis'e nüfuz edici bombalar atıldığı iddiasının gerçek dışı olduğunu iddia etmeye devam etti. Nesin, patlamaların sebebinin bombalar olmadığını da savundu.
"15 Temmuz gecesi ve devamında darbe girişimcileri nötron bombası kullanmadıysa F16’lardan bomba atılmamıştır, bombalar uzaktan kumandalı bir şekilde içeride patlamıştır. Ben bu karara önce şüphelerim üzerine vardım ve 5 ayrı komutanla görüştükten sonra yazdım bütün darbe konularını" satırlarıyla yazısına başlayan Nesin, "Şimdi malum çevreler ve yazarımsılar o komutanların Gülen ekibinden olduğunu söyleyecekler ama umurumda değil, çünkü benim sorduğum bomba, yani teknik bir konu. Görüştüğüm komutanlar arasında NATO’cu da var, Gülen ekibinden olan da. Bunu kimse direkt söylemedi, uzun sohbetler sonucu benim izlenimim bu. Ve en önemlisi neyin doğru yada yanlış olacağını süzecek kadar deneyimim var ve bunu zaten Ergenekon ve Balyoz davalarını yazarken sık sık belirttim ve o davaların beraatle sonuçlanacağını ilk yazanlardan biriyim" yorumunu yaptı.
Şener'in kendisine, 15 Temmuz akşamı ses bantlarını yani telsiz kayıtlarını gönderdiğini kaydeden Nesin, ses kaydını daha önce de dinlediğini belirtti ve ekledi:
"Bu telsiz konuşmasını daha önce de dinledim, attıkları bomba GBU 10 ve özellikle meclisin bahçesine atılması söyleniyor ve bu bombaların yanılma payı 10 metre, ayrıca insan öldürmek amaçlı kullanılan bir bomba türü de değil. Başka bir k
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?3.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


