MEB'den büyük skandal: Mülakat sonuçlarını yayınlayıp yarım saat sonra geri kaldırdılar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 20 2024
Milli Eğitim Bakanlığı "Mülakatlarda hukuksuzluğa karşı" tedbir aldık denmesinin ardından büyük bir skandala imza attı. 20 bin öğretmen ataması öncesi mülakat sonuçlarını yayınlayan MEB, yarım saat sonra sonuçları kaldırdı.
Öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin öğretmen ataması için mülakat sonuçlarının açıklanmasını beklerken büyük bir skandal yaşandı. MEB, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını yayınladıktan yarım saat sonra kaldırdı. Yaşanan duruma anlam vermekte zorlanan eğitim emekçileri ise MEB'e tepkilerini dile getirdi.
'KİMLERE TORPİL YAPTIĞINIZI GİZLEMEK Mİ İSTİYORSUNUZ?'
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Neyin öğrenilmesini istemediniz? Kimlere torpil yaptığınızı, kimlerin hayatını kararttığınızı gizlemek mi istiyorsunuz?" diye sordu.
Özbay, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını yayınlayıp yarım saat sonra kaldırması, bir şeylerin gizlenmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. Neyin öğrenilmesini istemediniz? Kimlere torpil yaptığınızı, kimlerin hayatını kararttığınızı gizlemek mi istiyorsunuz? Ya da torpil yaparken birilerini mi atladınız?
PEKİ SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Bakan Tekin geçtiğimiz günlerde öğretmenlik mülakat sonuçları ile ilgili şunları söylemişti;
"Mülakatlarda adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı her tedbiri aldık. Mülakat notunun da yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakatla oluşmasını istedik. Mülakatları tamamladık. Danıştay’ın kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını duyuracağız."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







