Malatya depremi Elazığ'ın devamı mı?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 6 2020
Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle bir bağlantısı olup olmadığı sorusuna yanıt verdi.
CNN Türk'e bağlanan Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un açıklamaları şöyle;
"6'dan büyük olan Sivrice Elazığ depreminde yıkım olduktan sonra hem saha gözlemleri hem de artçı şoklardan gördüğümüz kadarıyla, Sivrice ve Pütürge arasındaki bir yer kabuğunda rahatlama olduğuydu. Yani yer kabuğunun kırıldığıydı. Şimdi bugünkü depremin şöyle bir özelliği var. Pütürge ve Sivrice arasında bir kırılma yaşandığı için burada uzun süre deprem beklenmez ve tüm bu arada kalan depremler artçı olarak kabul edilir. Fakat Pütürge'ye yaklaştığınızda uca yaklaşıyorsunuz. Burasının şöyle bir enteresanlığı var. Enerjiler transfer oluyor. Enerjinin transfer olduğu bölgenin bir ucu Pütürge diğer ucu Sivrice. Dolayısıyla bu 5 büyüklüğündeki deprem de sanıyorum bölge halkı tarafından şiddetle hissedilmiştir. Hatta Türkiye'de 5'i geçen depremlerden sonra yorgun binalarda, kötü mühendis görmüş binalarda bazı hasarlar meydana gelebiliyor. İzlenmesi gereken bir yer olarak kaydedilmesi gerekiyor.
Yani bir artçı mı olup olmadığını bilme şansımız yok gibi. Uçtaki depremlerden her zaman huylanırız. Çünkü enerji transferi o tarafa doğrudur. Yani bundan sonraki depremler Sivrice'den doğuya doğru, Pütürge'den batıya doğru ilerlemesi gerekir. Yani teknik olarak konuşuyorum.
5 büyüklüğündeki deprem batıya doğru bir deprem olduğu için biraz izlenmesi gözüyle bakıyorum."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!2.Erden Timur tutuklandı!3.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar4.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı5.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








